Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Τούρκος καθηγητής Γεωλογίας προκαλεί "σεισμό": "Εκτιμώ ο επόμενος σεισμός να είναι περίπου 6,7 με 6,8 ρίχτερ" !


Νέος "σεισμός" πολλών ρίχτερ σημειώθηκε μετά τα 6,3 ρίχτερ το μεσημέρι στη θάλασσα νότια της Λέσβου,από τις δηλώσεις Τούρκου Γεωλόγου-σεισμολόγου!

Συγκεκριμένα ο καθηγητής Γεωλογίας του πανεπιστημίου της
Κωνσταντινούπολης, Övgün Ahmet Ercan τονίζει: “Ήταν αναμενόμενος ο σεισμός στα βόρεια της Σμύρνης, αλλά περιμέναμε ότι θα ήταν τουλάχιστον 7,1 ρίχτερ. Τελικά ήταν μικρότερος κάτι που σημαίνει ότι ακόμα υπάρχει ενέργεια που... περιμένει να απελευθερωθεί. Εκτιμώ ο επόμενος σεισμός να είναι περίπου 6,7 με 6,8 ρίχτερ.Με τον σημερινό σεισμό απελευθερώθηκε ενέργεια τόσο μεγάλη, όσο δύο ατομικές βόμβες. Θα πρέπει το κράτος να είναι σε ετοιμότητα”.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Levent Gülen αναφέρει πως “είμαστε τυχεροί που ο σεισμός έγινε στη θάλασσα διαφορετικά θα ήταν χειρότερα και σίγουρα θα είχαμε καταστροφές” (να σημειώσουμε ότι στην Τουρκία δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, όπως συνέβη στη Μυτιλήνη).

Ο καθηγητής Oğuz Gündoğdu τονίζει πως “περιμέναμε αυτόν τον σεισμό. Για μήνες, γίνονταν συνεχώς σεισμοί στην περιοχή, όπως στο Κουσάντασι. Σίγουρα, αναμένονται πολλοί μετασεισμοί”.

Ο καθηγήτής Şerif Barış επισήμανε ότι "θα υπάρξουν και άλλοι σεισμοί, έντασης μεγαλύτερης των 6 ρίχτερ. Εκτιμώ ότι δεν θα ξεπεράσουν τα 7 ρίχτερ”.

Hurriyet

Δεν υπάρχουν σχόλια: