Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

ΤΩΡΑ: Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης του Ελληνικού (φωτο & βίντεο)


- Ισχυρές δυνάμεις έχουν “περικυκλώσει” το κέντρο του ελληνικού για την απομάκρυνση των μεταναστών
- Θα ξεκινήσει μετακίνηση με λεωφορεία - Θα τους πάνε σε δομή φιλοξενίας στη Θήβα
- Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να κρατήσουν μακρυά από το σημείο τους δημοσιογράφους


Είναι μια μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης του Ελληνικού, που ξεκίνησε στις 06:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής (02.06.2017), χωρίς αντιδράσεις από πλευράς των προσφύγων και των μεταναστών που εδώ και σχεδόν 20 μήνες μένουν στο παλιό αεροδρόμιο. Πρόσφυγες και μετανάστες, άλλωστε, είχαν ενημερωθεί από τις 24 Μαΐου πως επρόκειτο να μεταφερθούν αλλού.

Η επιχείρηση δεν ξεκίνησε στις 06:00 όπως ήταν προγραμματισμένο αλλά στις 06:30 λόγω του Ραμαζανιού.

Το κέντρο για τους πρόσφυγες θα αποτελέσει μέσα στις επόμενες ώρες παρελθόν. Μια επιχείρηση που διεξάγεται ταυτόχρονα στις δομές που είχαν στηθεί στο Ελληνικό: στο παλιό αεροδρόμιο, στο μπέιζμπολ και στο γήπεδο του χόκεϊ.

Μάλιστα οι αστυνομικοί σχημάτισαν μια ζώνη σε μια προσπάθεια να κρατήσουν την επιχείρηση μακρυά από τους φακούς των φωτογράφων και τις τηλεοπτικές κάμερες. Και γι' αυτό υπήρξε ένταση, με τους δημοσιογράφους να διαμαρτύρονται για την εντολή να απομακρυνθούν.

Η εκκένωση θα γίνει με τη χρήση δύο λεωφορείων τα οποία σταδιακά θα μεταφέρουν σταδιακά περίπου 450 μετανάστες που μένουν αυτή τη στιγμή στο Ελληνικό.

Ξεκίνησε πριν από λίγο η επιβίβαση των πρώτων προσφύγων από τις τρεις δομές του Ελληνικού στα πούλμαν που έχει μισθώσει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Προτεραιότητα δίνεται στις οικογένειες, οι οποίες κατά την καταγραφή που έγινε τις προηγούμενες ημέρες από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το ΔΟΜ πήραν ένα σημείωμα με το νούμερο του κοντέινερ στο οποίο θα διαμείνουν στη νέα δομή φιλοξενίας στη Θήβα, σύμφωνα με πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής η επιχείρηση εξελίσσεται ομαλά χωρίς αντιδράσεις και με τη παρουσία εκπροσώπων του ΔΟΜ και παρατηρητών της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Όπως έγινε γνωστό από τους μεμονωμένους πρόσφυγες περίπου 60 θα μεταφερθούν στη Θήβα, 50 στα Οινόφυτα και 50 στο Δερβένι.


Προς το παρόν η επιχείρηση εξελίσσεται ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Όσοι εκ των μεταναστών και των προσφύγων έχουν παραμείνει στον παλιό χώρο αφίξεων του πρώην αεροδρομίου φαίνεται πως έχουν πεισθεί πως πρέπει να φύγουν και έτσι αυτή τη φορά λείπουν, ευτυχώς οι εντάσεις.

Προκειμένου, πάντως, να μην υπάρξει η παραμικρή ένταση, επί τόπου, εκτός από τους υπαλλήλους του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, υπάρχουν διερμηνείς και διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ., ώστε αν κάποιος έχει αντιρρήσεις, να μπορέσουν να του εξηγήσουν την κατάσταση. Παρόντες και εκπρόσωποι του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, που βοηθούν τη διαδικασία με όποιο τρόπο μπορούν.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κ. ΣΤΑΜΟΥ- Μ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
http://www.newsit.gr/

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Η κυβερνηση και το πλειοψηφον χρυσαυγητικο προσωπικο του Τοσκα
ειναι τοσο βρωμικο που υποχρεωνεται να αποφευγει τα φωτα της
δημοσιοτητας Αυτος ειναι και ο λογος που οι δημοσιογραφοι δεν
πρεπει να γνωριζουν τα οσα θα συμβουν εκει στο ελληνικο

Read more: Go to TOP and Bottom