Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Κόβουν κατά βούληση την κυκλοφορία οι αγρότες! - Εκλεισαν η Αθηνών-Λαμίας και η Αθηνών-Κορίνθου

Γεροβασίλη: Στο τέλος της εβδομάδας η συνάντηση Τσίπρα - αγροτών

Για 3 ώρες τουλάχιστον θα παραμείνει κλειστή η εθνική οδός Λαμίας- Αθηνών στο 200ό χλμ, στο ύψος του κόμβου του Μπράλου από αγρότες της Φθιώτιδας. Στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί αγρότες από τα μπλόκα της Αταλάντης, του Δομοκού, της Ανθήλης οι οποίοι κλείνουν την εθνική οδό και τους παράδρομους με συνέπεια τη Ελλάδα να "κοπεί" στη μέση.
Για τα Ι.Χ. η αστυνομία προσπαθεί να δημιουργήσει διεξόδους μέσα από αγροτικούς και επαρχιακούς δρόμους με μεγάλες παρακάμψεις, ενώ τα βαριά οχήματα και τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα.

Τα φορτηγά που έρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα προς την Αθήνα θα ακινητοποιηθούν στο ύψος της Λαμίας, εκείνα που έρχονται από την περιοχή της Πάτρας διαμέσου της Άμφισσας προς Λαμία θα ακινητοποιηθούν στη Γραβιά και όσα κινούνται στο εθνικό δίκτυο από Αθήνα προς Λαμία θα ακινητοποιηθούν κατά μήκος της εθνικής οδού από τα διόδια της Τραγάνας μέχρι τα διόδια της Αγίας Τριάδας.
Αποκλεισμένη παραμένει και η παλιά εθνική οδός Λαμίας-Αθηνών στο ύψος της Αμφίκλειας, καθώς και στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτία.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε Νεστάνη και Ευρώτα

Επ' αόριστον έχουν κλείσει οι αγρότες την εθνική οδό Κορίνθου - Αθήνας, τόσο στην νέα όσο και στην παλαιά εθνική οδό, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το Καλαμάκι και να δημιουργούνται κατά διαστήματα μεγάλες ουρές αυτοκινήτων και ταλαιπωρία στους διερχόμενους οδηγούς.
Στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου οι αγρότες θα κλείσουν το δρόμο στα διόδια Νεστάνης από τις 6 το απόγευμα ως τα μεσάνυχτα, ενώ και οι Λάκωνες αγρότες θα κλείσουν για μία ώρα, από τις 6 έως τις 7 το απόγευμα, την γέφυρα του Ευρώτα στην είσοδο της Σπάρτης.
Με πρωτοβουλία των αγροτών της Αρκαδίας, τo Συντονιστικό Όργανο στο οποίο συμμετέχουν ο Ιατρικός σύλλογος, ο Οδοντιατρικός σύλλογος, ο Φαρμακευτικός σύλλογος, ο Δικηγορικός σύλλογος, το ΤΕΕ Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Αρκαδίας και το Οικονομικό Επιμελητήριο, αποφάσισαν στα πλαίσια των αγωνιστικών κινητοποιήσεών τους ενάντια στο προσχέδιο του ασφαλιστικού, να συμμετάσχουν σε εθελοντική αιμοδοσία, την Πέμπτη.
Η αιμοδοσία οργανώνεται με την φροντίδα του συλλόγου «Άξιον Εστί», για παιδιά με νεοπλασματικές παθήσεις και θα διεξαχθεί από κινητή μονάδα του γενικού νοσοκομείου Αθηνών «Γ. ΓΕΝΗΜΑΤΑΣ», στο Πνευματικό Κέντρο του ναού της Μεταμορφώσεως στην Τρίπολη, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.
Γεροβασίλη: Στο τέλος της εβδομάδας η συνάντηση Τσίπρα - αγροτών

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες στο τέλος της εβδομάδας προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη. Η κα Γεροβασίλη αναφερόμενη στο αγροτικό ζήτημα, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση καλεί και τις άλλες συλλογικότητες να επανακαθορίσουν τη στάση τους και να καταθέσουν τα αιτήματά τους, και προσέθεσε ότι μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί τρία αιτήματα για διάλογο.

Ανέφερε, επίσης, ότι το κομμάτι των αγροτών που ανταποκρίνονται στην πρόσκληση της κυβέρνησης για διάλογο είναι πλέον πλειοψηφικό και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση μελετά τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί και μόλις επιστρέψει ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες θα γίνει η συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό.

Ωστόσο η διάθεση για διάλογο που εκφράζεται από την κυβέρνηση και από μερίδα των αγροτών δεν βρίσκει σύμφωνους όλους τους αγρότες που επιμένουν στις κινητοποιήσεις και σκληραίνουν την στάση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom