Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

Δεν κόβουν κύριες συντάξεις... απλά επιβάλουν έκτακτη εισφορά μόνο στους συνταξιούχους!

Ποιες συντάξεις μπαίνουν στο στόχαστρο

Θυμάστε εκείνο το παλιό ανέκδοτο που οι κυρίες πήγαν ν' αγοράσουν εσώρουχα κι όταν τις ρώτησαν αν τους έκανε καλές τιμές ο καταστηματάρχης απάντησαν:"Πολύ καλές,μας ανέβασε τα κομπινεζόν και μας κατέβασε τις κιλότες"!!!

Στην ίδια ακριβώς λογική βασίζεται και το νέο κομπογιαννίτικο σχέδιο
του υπουργείου Εργασίας που διαπραγματεύεται με τους δανειστές,ώστε να μην μπει απ' ευθείας μαχαίρι σ' όλες τις συντάξεις.

Σ' αυτά τα καραγκιοζιλίκια κατά πως φαίνεται βασίζεται ο κύριος Κατρούγκαλος όταν βγαίνει με σιγουριά και λέει ότι δεν πρόκειται να περικόψει κύριες συντάξεις ακόμα κι αν επιμείνουν οι θεσμοί...

Θα επιβληθεί έκτακτη εισφορά σε όσους ήδη παίρνουν σύνταξη από ένα ποσό και πάνω,πιθανότατα από τα 1300 ευρώ,όπως γράφουν τα σημερινά ΝΕΑ.Πρόκειται για ένα νέο σχέδιο που έρχεται να πλήξει εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους οι οποίοι ήδη παίρνουν σύνταξη.

Στο στόχαστρο μπαίνουν όσοι λαμβάνουν σύνταξη άνω των 1.300 ευρώ το μήνα. Με βάση το νέο αυτό σχέδιο θα επιβληθεί μια νέου είδους έκτακτη εισφορά η οποία θα είναι κλιμακωτή.

Επίσης βέβαιες είναι πλέον οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, ενώ μειώνεται δραματικά και το πλαφόν στο ανώτατο ποσό που λαμβάνουν όσοι δικαιούνται περισσότερες από μία συντάξεις.

Την ίδια ώρα όλα δείχνουν ότι το ασφαλιστικό σβήνεται και ξαναγράφεται βάσει των απαιτήσεων των δανειστών και έτσι όλα δείχνουν ότι υπάρχει πιθανότητα περικοπών και στις κύριες από τα 1.000 ευρώ και πάνω.

Το ανώτατο πλαφόν για κύρια σύνταξη με βάση το ίδιο σενάριο μειώνεται από τα 2.772 ευρώ στα 2.200, ενώ τελικά οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις αναμένεται να κυμανθούν κοντά στο 7% και θα αφορούν στις συντάξεις άνω των 170 ευρώ το μήνα.


Μεγάλη θα είναι η απώλεια για τους ασφαλισμένους του δημοσίου, εδώ το σενάριο λέει ότι οι 280.000 δικαιούχοι του μερίσματος θα δουν απώλεια από 30% ως και άνω του 40% ανάλογα με το ποσό που λαμβάνουν.

Την ίδια ώρα βέβαιη θεωρείται η μείωση σε ποσοστό 15% στο εφάπαξ που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, Τράπεζες, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα.

Σε ό,τι αφορά στην εθνική σύνταξη, όλα δείχνουν ότι οι απαιτήσεις των δανειστών πέρασαν. Έτσι ολόκληρη την εθνική σύνταξη θα λαμβάνει μόνο όποιος έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 20 έτη ασφάλιση.

Για όσους έχουν 15 έτη θα υπάρχει μείωση του ποσού η οποία θα είναι κλιμακωτή. Από τα 15 ως τα 19 έτη θα υπάρχει μια μικρή αύξηση ανά έτος και ολόκληρη η σύνταξη θα λαμβάνεται μόνο με τη συμπλήρωση του 20ου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: