Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

Απίστευτες εικόνες στην πλατεία Βικτωρίας,στην πρωτεύουσα Ευρωπαϊκής χώρας το 2016 !


- Σπαρακτικές για άλλη μια μέρα οι εικόνες στην πλατεία Βικτωρίας όπου στοιβάζονται πρόσφυγες και μετανάστες
- 400 με 500 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στην πλατεία
- Είτε δεν έχουν χρήματα για να φύγουν για τα σύνορα είτε δεν έχουν τα απαραίτητα χαρτιά
- Εκατοντάδες πολίτες πέρασαν από το σημείο για να αφήσουν ρούχα για όσους έχουν ανάγκη


Παιδικά βλέμματα, άνθρωποι πεσμένοι στο έδαφος, κουκουλωμένοι με μια κουβέρτα, από μακρυά μοιάζουν νεκροί...

400 ως 500 άτομα, πρόσφυγες και μετανάστες που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα να μετακινηθούν προς τα σύνορα, είτε δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα, στοιβάζονται στην πλατεία Βικτωρίας.
Το ξημέρωμα βρήκε πολλούς κουκουλωμένους με μια κουβέρτα, να κοιμούνται στο χώμα είτε στις πλάκες της πλατείας.
Δειλά, δειλά λίγο μετά κάποια παιδάκια άρχισαν να κυκλοφορούν, ύστερα άρχισαν να φθάνουν άνθρωποι από ΜΚΟ ή γείτονες και απλοί άνθρωποι από όλες τις γωνιές της Αθήνας που σπεύδουν σε βοήθεια.
Συγκλονιστική η εικόνα με τα ρούχα που έχουν συγκεντρωθεί, είναι εκατοντάδες οι ανώνυμοι πολίτες που πέρασαν και άφησαν ρούχα για μικρούς και μεγάλους.
Μια κυρία που δεν θέλησε να μιλήσει στις κάμερες άφησε μια μεγάλη σακούλα με ρούχα. Εκείνη τη στιγμή έπεσαν πάνω της οι πρόσφυγες προκειμένου να πάρουν μια κουβέρτα η μια μπλούζα για να ετοιμαστούν για το δύσκολο βράδυ που τους περιμένει. 

Ακόμη μια γυναίκα μοίρασε φαγητό σε τα μικρά παιδιά να τρέχουν για να βρουν κάτι να φάνε."Βοηθάμε όπως μπορούμε τι να κάνουμε είναι και αυτοί άνθρωποι", λένε χαρακτηριστικά.
Οι πρόσφυγες παραμένουν αβοήθητοι και δεν έχουν που να μετακινηθούν γι αυτό και όπως λένε επιλέγουν την πλατεία Βικτωρίας για να διαμείνουν. "Μας λένε οι συμπατριώτες μας πως μπορούμε να μείνουμε εδώ", λένε.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: