Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Χάος στην Ειδομένη! Πετροπόλεμος κι "απάντηση" με χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και δακρυγόνα (φωτο)


Ένταση ξέσπασε εδώ και λίγη ώρα στον καταυλισμό της Ειδομένης, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-Σκοπίων.Πολλοί πρόσφυγες έχουν καταλάβει τις σιδηροδρομικές γραμμές και πετούν πέτρες προς την αστυνομία της γειτονικής χώρας.

Ζητούν να τους επιτραπεί άμεσα να περάσουν στην ΠΓΔΜ και να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
Οι περισσότεροι απ' αυτούς μάζεψαν νωρίτερα τα λιγοστά υπάρχοντά τους και κατέλαβαν τις σιδηροδρομικές γραμμές έως και το σημείο όπου υψώνεται ο μεταλλικός φράχτης με τα Σκόπια.
Νωρίτερα, το σημείο διέλευσης στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-Σκοπίων είχε ανοίξει και επρόκειτο να δοθεί άδεια εισόδου σε 50 άτομα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟ: twitter
Με χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και δακρυγόνα "απάντησαν" οι Σκοπιανοί

Με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα «απάντησαν» οι Σκοπιανοί αστυνομικοί στον πετροπόλεμο των προσφύγων που βρίσκονται στην Ειδομένη, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-Σκοπίων και περιμένουν να περάσουν τα σύνορα.
Μεγάλη ομάδα προσφύγων -πολλοί με τα υπάρχοντά τους ανά χείρας- κατέλαβαν νωρίτερα τις σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ ορισμένοι κινήθηκαν προς το μεταλλικό φράχτη πετώντας πέτρες και ζητώντας να τούς επιτρέψουν οι αρχές της γειτονικής χώρας τη διέλευση.
Τα πνεύματα «άναψαν» και στον πετροπόλεμο των προσφύγων οι αστυνομικοί της γείτονος «απάντησαν» με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να τους απομακρύνουν από τον φράχτη.
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια: