Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Ο «εκβιασμός» καναλαρχών για πνευματικά δικαιώματα TV!


Με την απειλή να καταθέσουν αγωγές «εκβιάζουν» τα ξενοδοχεία προκειμένου να πληρώσουν την εταιρεία Τηλεοπτικά Δικαιώματα ΑΕ, μέτοχοι της οποίας είναι τα ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

Με επιστολές που αποστέλλονται μαζικά στα ξενοδοχεία, η δεύτερη κοινή εταιρεία των καναλαρχών, μετά την Digea, ζητάει ετήσια αμοιβή ανάλογα με τα δωμάτια που έχουν και την κατηγορία στην οποία ανήκουν.

Και δεν φθάνει αυτό. Οι καναλάρχες απαιτούν να πληρωθούν αναδρομικά για μια πενταετία, είτε με δόσεις (με μείωση 50%) είτε εφάπαξ (με μείωση 70%). Όλα τα ποσά που ζητούνται είναι χωρίς ΦΠΑ.

Και για να φοβηθούν οι ξενοδόχοι, καταγράφεται η ποινή που θα προκύψει από τα δικαστήρια αν δεν πληρώσουν και η εταιρεία καταθέσει προσφυγή, καθώς το απαιτούμενο ποσό διπλασιάζεται.Με αυτόν τον τρόπο θεωρούν στην Τηλεοπτικά Δικαιώματα πως τα ξενοδοχεία θα πληρώσουν και τα αναδρομικά για να μη δεχθούν αγωγή!

Το ενδιαφέρον είναι πως η εταιρεία ζητάει χρήματα από τα ξενοδοχεία εμφανιζόμενη να εκπροσωπεί το σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ μέλη της είναι μόνο οι έξι σταθμοί εθνικής εμβέλειας, που είναι και μέτοχοι της Digea!

Το 2014 η εταιρεία Τηλεοπτικά Δικαιώματα εμφάνισε κύκλο εργασιών 405.382 ευρώ έναντι 334.375 ευρώ το 2013 και κέρδη προ φόρων 90.692 ευρώ από 35.607 ευρώ το 2013.

http://www.typologies.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom