Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΤΩΡΑ: Έκρυθμη είναι η κατάσταση στα Διαβατά - Πρόσφυγες έριξαν τον φράχτη στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου

Αρνούνται να μείνουν στο Κέντρο Μετεγκατάστασης Προσφύγων - Φεύγουν μαζικά για Ειδομένη

Εκρυθμη είναι η κατάσταση αυτή την ώρα στο Κέντρο Μετεγκατάστασης Προσφύγων, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. 

Ομάδες προσφύγων, που κατέφθασαν χθες στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, αρνούνται να παραμείνουν στο Κέντρο.

Στόχος τους είναι να φτάσουν στην Ειδομένη προκειμένου να περάσουν τα σύνορα. Κάποιοι από τους πρόσφυγες έριξαν τον φράχτη στο πίσω μέρος του στρατοπέδου και άνοιξαν την βοηθητική είσοδο.

Αρκετοί είναι αυτοί που μάζεψαν τα υπάρχοντά τους και εγκατέλειψαν το στρατόπεδο. Η Αστυνομία δεν έχει σαφείς εντολές από την Πολιτεία για το πώς πρέπει να χειριστεί την κατάσταση.
http://www.thestival.gr/


Από το πρωί, μια ομάδα 50-60 ατόμων, στο κέντρο μετεγκατάστασης που έχει στηθεί στα Διαβατά, προκάλεσαν ένταση, καθώς ήθελαν να βγουν έξω από το στρατόπεδο και δεν τους άφηναν. Αρχικά, με την παρέμβαση της αστυνομίας και των στρατιωτών, η κατάσταση ηρέμησε και δεν υπήρχαν περαιτέρω προβλήματα.

Ωστόσο, συνεχώς οι πρόσφυγες στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου διαμαρτύρονται καθώς θέλουν να βγουν έξω από το στρατόπεδο, είτε για να ψωνίσουν, είτε για να κάνουν βόλτα στην περιοχή και δεν τους αφήνουν.

Φοβούναι ότι δεν θα βγουν ποτέ από εκεί και ζητούν να πάνε στα σύνορα, στην Ειδομένη. Δεν αντιλαμβάνονται και δεν πιστεύουν ότι υπάρχουν προβλήματα στα σύνορα.

Αυτή την στιγμή, ο Γιάννης Μπουτάρης, πραγματοποιεί επίσκεψη στο χώρο.
http://www.seleo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom