Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

Ο κόσμος χάνεται και οι κοπέλες χαριεντίζονται ταμπουρωμένες στην ασφάλεια της Βουλής (βίντεο)


Ένα ακόμα θερμό επεισόδιο σημειώθηκε στην Βουλή κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης μεταξύ της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Θεανούς Φωτίου και της βουλευτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύης Χριστοφιλοπούλου , στον οποίο ενεπλάκη έντονα και η προεδρεύουσα Αντιπρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου με αποτέλεσμα να ακουστούν απίστευτες χοντράδες.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου σε κάποια «στροφή» των υψηλών τόνων κριτικής της για την πολιτική της κυβέρνησης με τις κοινωνικές δομές είπε «δεν μπορείτε να λιάζεστε ως Κυβέρνηση. Υπάρχουν και άλλοι συμπολίτες που έχουν ανάγκη και δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνονται χρήματα από το ΕΣΠΑ…»

Στο σημείο αυτό, ήταν που η Προεδρεύουσα και Αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου  ακούγοντας το «λιάζεστε..» είδε προσωπική πρόκληση, κοινώς μυγιάστηκε και είπε στην βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου «εσείς πηγαίνετε να λιαστείτε, μήπως και αισθανθείτε καλύτερα….»Μια παρέμβαση που έκανε ακόμα περισσότερο έξαλη την κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου που μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα διαμαρτυριών ακούστηκε να της απευθύνεται πλέον προσωπικά και εκτός μικροφώνων.Αντίθετα η προεδρεύουσα και Αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου ακούστηκε να της αντιλέγει πως «το επίπεδο σας έχει πέσει υπό του μηδενός…. Έχει περάσει ένας χρόνος (από τότε που είχε πει για τους μετανάστες ότι κάθονται στο κέντρο της Αθήνας και λιάζονται…) και εσείς συνεχίζεται το ίδιο. Αυτό το νομίζεται ότι επηρεάζει την κοινωνία… Η κοινωνία σας έχει κατατάξει εδώ που βρίσκεται ( ως κόμμα στην Αντιπολίτευση). Αν θέλετε περάστε εκτός αιθούσης…»

Ας θυμηθούμε τις δηλώσεις της κυρίας Τασίας τον Απρίλιο του 2015


Το πρωί λιάζονται


Για την κατάχρηση και την από καθέδρας, παρέμβαση της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου, με παρέμβασή του λίγο αργότερα, διαμαρτυρήθηκε ο έτερος βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου για να του απαντήσει η Αντιπρόεδρος της Βουλής ότι «προκλήθηκα και αν δεν απαντούσα αυτό θα μπορούσε να εκληφθεί διαφορετικά…»

Οι διάλογοι από τα πρακτικά της Βουλής

ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ (Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Τι να κάνουμε; Έτσι «φαγώθηκαν» τα ΕΣΠΑ. Αν δείτε το «Βαλκανιζατέρ», είναι μία έκφραση τέχνης, είναι ένα φιλμ το οποίο δείχνει με τον καλύτερο τρόπο τι συνέβη ακριβώς με τα ΕΣΠΑ στην Ελλάδα. Εγώ σας λέω να το δείτε.
Τώρα, οι ΠΝΠ είναι κακό πράγμα. Εμείς δεν τις θέλαμε και δεν τις θέλουμε, αλλά πράγματι όταν στις 30 Σεπτεμβρίου βρίσκουμε…

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν τις θέλετε; Κάθε μήνα ΠΝΠ έχουμε. Δεν ντρέπεστε λίγο; Πάλι οι άλλοι φταίνε και για τις ΠΝΠ;

ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ (Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Τι να κάνω, κυρία; Τόσο πάθος πια;

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Κυρία Πρόεδρε, μιλάει έξι λεπτά εκτός Κανονισμού και απαντώ κι εγώ εκτός Κανονισμού.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Κυρία Χριστοφιλοπούλου, μπορεί να γίνει έτσι συνεδρίαση; Υποβάλατε μια ερώτηση. Θέλετε απάντηση ή θέλετε τώρα να κάνετε μια φασαρία έτσι, για να καταγραφεί; Τι είναι αυτό το πράγμα; Είναι πρωτάκουστο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν λέει τίποτα επί της ουσίας η Υπουργός! Μιλάει εκτός Κανονισμού και θα μιλώ κι εγώ εκτός Κανονισμού.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ (Υπουργός Υγείας): Τι σόου είναι αυτό; Θα τελειώσετε; Φτάνει πια!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτό που σας λέω. Αντί να απαντήσει η Υπουργός επί της ουσίας…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Τι λέτε τώρα; Είναι δυνατόν;

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Όχι, δεν είναι δυνατόν. Δεν είναι δυνατόν να τα ακούμε αυτά. Δεν δίνει απαντήσεις επί της ουσίας η Υπουργός. Για το «Βαλκανιζατέρ» θα λέμε εδώ;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Υποβάλατε μια ερώτηση. Δεν θέλετε να απαντήσει η Υπουργός; Θέλετε να απαντήσει αυτά που θέλετε εσείς; Είναι δυνατόν; Και μιλάτε για δημοκρατία και για διάλογο; Σας παρακαλώ. Αν δεν μπορείτε να ακούσετε, μην υποβάλετε ξανά ερωτήσεις. Αφήστε να ολοκληρώσει. Αυτό δεν είναι διαδικασία. Κι άλλοι υποβάλλουν ερωτήσεις. Μόνο εσείς αγανακτείτε; Δεν κατάλαβα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Ναι, μόνο εγώ αγανακτώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Να το σκεφτείτε, λοιπόν, το γιατί.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Να είστε καλά. Θα πάω έξω να λιαστώ και να το σκεφθώ!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Πηγαίνετε να λιαστείτε γιατί ίσως σας χρειάζεται, όπως χρειαζόταν και σε άλλους. Εντάξει; Το επίπεδό σας έχει φτάσει στο μηδέν, κυρία Χριστοφιλοπούλου, και του κόμματός σας που χρησιμοποιεί αυτές τις εκφράσεις για να εξηγήσει τη θέση του για το προσφυγικό.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Ντροπή σας! Εσείς τις χρησιμοποιήσατε εδώ ως υπουργός του ελληνικού κράτους.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Έχετε φτάσει σε τελείως ποταπά επίπεδα, μαζί με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αυτή είναι η θέση σας για το προσφυγικό, το ότι λιάζονται.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Σα δεν ντρέπεστε. Αυτή είναι η δική σας εκφρασμένη θέση ως Υπουργού της Κυβέρνησης που υπήρξατε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Αυτό έχετε καταλάβει, κυρία μου; Αυτό έχετε καταλάβει, δυστυχώς. Έχει περάσει ένας χρόνος και συνεχίζετε το ίδιο, γιατί νομίζετε ότι αυτό επηρεάζει την κοινωνία. Η κοινωνία σάς έχει τοποθετημένη εκεί που είσαστε. Τελειώνετε τώρα. Φύγετε έξω άμα δεν μπορείτε να ακούτε. Τι θα κάνουμε εδώ; Λέτε να ασχοληθούμε με το δικό σας πρόβλημα σήμερα;

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Τι λέτε τώρα; Ποιο πρόβλημα;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Το πρόβλημα ότι δεν μπορείτε να ακούτε τις απαντήσεις. Αυτό είναι το πρόβλημά σας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Απαντήσεις επί τριάντα λεπτά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: