Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Το "διάγγελμα" του πρωθυπουργού (βίντεο)

Αλ. Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης ξεπληρώνει γραμμάτια στη διαπλοκή - Επιχειρούν θεσμική εκτροπή

Σε γενικές γραμμές ο πρωθυπουργός είπε όσα γράψαμε στην προαναγγελία του "διαγγελματός" του προς... το υπουργικό συμβούλιο.

"Με το λαό στα κάγκελα,τους δανειστές να πιέζουν,το χρηματιστήριο
να καταρρέει και πολλούς υπουργούς να ρίχνουν λάδι στη φωτιά η ατμόσφαιρα βρωμάει μπαρούτι!

Ετσι ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να παίξει το τελευταίο του ίσως χαρτί για να διαψεύσει όσους υποστήριζαν ότι πέφτει το Φλεβάρη... και να σώσει ό,τι σώζεται ακόμα...

Ο πρωθυπουργός λοιπόν με "διάγγελμα" προς τους εξεγερμένους πολίτες,μέσω του... υπουργικού συμβουλίου και σε εθνικό δίκτυο,θα προσπαθήσει ν' αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα,τονίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα εκλογών,οι μεταρρυθμίσεις γίνονται με γοργό ρυθμό,το ασφαλιστικό είναι βάλσαμο στις πληγές όλων μας,το προσφυγικό οσονούπω λύνεται κι ως συνήθως όλα βαίνουν καλώς και σε.... λίγα τέρμινα βγαίνουμε από το τούνελ...." γράφαμε και είπε ο γίγαντας Αλέξης!

Συμπλήρωσε πάλι ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις και ότι η κυβέρνηση θα δώσει 4 τηλεοπτικές άδειες με... δημοκρατικές διαδικασίες,ενώ δεν παρέλειψε να τα χώσει στους ευρωπαίους,αλλά και στην αντιπολίτευση η οποία "είναι υποχρεωμένη εκ του Συντάγματος να συναινέσει"!!!

«Η Ελλάδα μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου, θα έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για τη δημιουργία των κέντρων υποδοχής, με την κρίσιμη συνδρομή του ελληνικού στρατού», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο υπουργικό συμβούλιο, αναφερόμενος στο προσφυγικό.

«Περιμένουμε από τους εταίρους μας όμως να κάνουν το ίδιο σε ότι αφορά τις δικές τους δεσμεύσεις, διότι η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι αλά καρτ. Οι συμφωνίες δεν μπορεί να είναι αλά καρτ. Δεσμεύουν όλους το ίδιο», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.



Αλ. Τσίπρας σε αγρότες: Χωρίς διάλογο δεν υπάρχουν λύσεις

"Χωρίς διάλογο δεν υπάρχουν λύσεις" είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού στους αγρότες.
Δίκαιη κατανομή δικαιωμάτων και προστασία των αδύνατων στρωμμάτων αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προτείνει η κυβέρνηση δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού ζητήματος καθώς αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα που καλούμαστε να απαντήσουμε αν θα δίνουμε συντάξεις ή όχι τόνισε ο Αλ. Τσίπρας αναφερόμενος την αναγκαιότητα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Αλ. Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης ξεπληρώνει γραμμάτια στη διαπλοκή - Επιχειρούν θεσμική εκτροπή


«Η διαπλοκή τελειώνει, θα αντέξουμε να υλοποιήσουμε την εντολή που τρεις φορές μας έδωσε ο ελληνικός λαός» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός.

«Ο καιρός της υπομονής της κυβέρνησης στην αντιπολίτευση για την απαραίτητη συναίνεση για τη σύσταση του ΕΣΡ έλαβε τέλος. Η άρνηση τους αποτελεί «θεσμική εκτροπή». Η συναίνεση δεν είναι προαιρετική αλλά επιβάλλεται από το Σύνταγμα της χώρας. Προφανής ο στόχος να βραχυκυκλώσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ψηφίζουμε διάταξη που θα ορίζει ότι ο αριθμός που θα δοθεί για τις άδειες είναι 4. Θα αποφύγουμε τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος. Το διαγωνισμό για τις άδειες θα εκτελέσει η εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας τηρώντας ότι το Σύνταγμα ορίζει.»

Δείτε ολόκληρο το "διάγγελμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom