Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Αποκλεισμένο το λιμάνι του Πειραιά - Λιμενεργάτες έκλεισαν τη Λεωφόρο Νίκης στη Θεσσαλονίκη - Όχι στο ξεπούλημα του ΟΛΠ & ΟΛΘ (βίντεο)

48ωρη απεργία 
Νεκρώνουν τα Λιμάνια Τρίτη και Τετάρτη

Σε συμβολικό αποκλεισμό των Πυλών του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) στον Πειραιά έχουν προχωρήσει από σήμερα το πρωί στις 7 το πρωί έως και τη λήξη της βάρδιας οι εργαζόμενοι στο λιμάνι.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι λιμενεργάτες έχουν απαγορεύσει τη διέλευση των φορτηγών στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι λιμενεργάτες προχωρούν σήμερα σε 48ωρη απεργία. Οι εργαζόμενοι «αντιστέκονται στην πολιτική ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και ιδιαίτερα στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ και ΟΛΘ», όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Οι λιμενεργάτες αύριο, Τετάρτη, στις 11:30 θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τα πολιτικά κόμματα.

Στη 48ωρη απεργία θα συμμετάσχει και η Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος (ΟΦΕ), ενώ τη συμπαράστασή του δήλωσε και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Οι λιμενεργάτες έκλεισαν τη Λεωφόρο Νίκης στη Θεσσαλονίκη 
Κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Οι λιμενεργάτες, όπως λένε, «αντιστέκονται στην πολιτική ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και ιδιαίτερα στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ και ΟΛΘ».

Σύμφωνα με το press724.gr, αυτήν την ώρα έχει κλείσει η Λεωφόρος Νίκης από τους λιμενεργάτες. Επίσης έχουν αποκλείσει τον δρόμο στην είσοδο του Λιμανιού μπροστά από τον Ερυθρό Σταυρό.

«Πουλάτε τα λιμάνια, πουλάτε το νερό, σε λίγο θα πουλήσετε τον Πύργο τον Λευκό» ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν.



Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ έχουν ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τα πολιτικά κόμματα.

Στη 48ωρη απεργία θα συμμετάσχει και η Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος (ΟΦΕ).

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Νεκρώνουν τα Λιμάνια Τρίτη και Τετάρτη 16-17/2/2016 

Πανλιμενική απεργιακή κινητοποίηση έχει προκηρυχθεί σε όλα τα Λιμάνια της χώρας για την Τρίτη 16/2 και Τετάρτη 17/2. 

Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια αντιστέκονται στην πολιτική ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας και ιδιαίτερα στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις και τα πολιτικά και νομικά πραξικοπήματα που συντελούνται στην διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ και σηματοδοτούν την ίδια διαδικασία και για τον ΟΛΘ.

Διεκδικούμε : ·

 Λιμάνια Δημόσιου Χαρακτήρα. · Ισχυρές, θεσμοθετημένες, εργασιακές σχέσεις με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, Γενικούς Κανονισμούς Προσωπικού και Κανονισμό Εργασίας σε όλα τα Λιμάνια της χώρας. · Ανάπτυξη των Λιμανιών με επενδύσεις και αύξηση της απασχόλησης με σταθερές θέσεις εργασίας. · Αρμονικές σχέσεις Λιμανιών και Πόλεων.

Την Τρίτη 16/2 θα πραγματοποιηθεί συμβολικός αποκλεισμός στις Πύλες του Σ.ΕΜΠΟ Πειραιά από τις 7 πμ έως την λήξη της πρωινής βάρδιας.

Την Τετάρτη 17/2 θα πραγματοποιηθεί πανλιμενική συγκέντρωση στην ΑΘΗΝΑ, Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:30 και πορεία στην Βουλή, όπου με αίτημά μας έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και τα Πολιτικά Κόμματα. Καλούμε τους εργαζόμενους στα Λιμάνια και όλους τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς σε μαζική συμμετοχή και αγωνιστική δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom