Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Λευκή περιστερά ο Φλαμπουράρης - Στο αρχείο η υπόθεσή του


Στο αρχείο θέτει, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η κοινοβουλευτική επιτροπή του Πόθεν Έσχες, το φάκελο της υπόθεσης του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, για την υπόθεση των μετοχών κατασκευαστικής εταιρείας που είχε στην κατοχή του πριν αναλάβει υπουργός Επικρατείας.

Η Επιτροπή αποφάνθηκε κατά πλειοψηφία ότι δεν υπάρχει παράβαση της νομοθεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά τις αποκαλύψεις για το αν ήταν έγκαιρη η μεταβίβαση των μετοχών της κατασκευαστικής εταιρείας «Διάτμηση» από τον σημερινό υπουργό Επικρατείας στο γιο του, η επιτροπή είχε ζητήσει από τους ορκωτούς λογιστές να ερευνήσουν τα ευρήματα και να αποφανθούν εάν η μεταβίβαση έγινε πριν ή μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και για το αν ο υπουργός όφειλε να εντάξει στο «πόθεν έσχες» του τις μετοχές.

Επί του πορίσματος, λοιπόν, τα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν με πέντε ψήφους υπέρ και δύο κατά, να βάλουν την υπόθεση στο αρχείο, θεωρώντας ότι ο κ. Φλαμπουράρης ενέργησε νόμιμα.

Υπέρ της «αθωότητας» του υπουργού ψήφισαν οι Γ. Βαρεμένος, Τ. Χριστοδουλοπούλου, καθώς και οι εκπρόσωποι από την αρχή για την αντιμετώπιση του «μαύρου» χρήματος, της ΤτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Κατά ο κ. Ν. Κακλαμάνης και η εκπρόσωπος του Αρείου Πάγου.

Αντίθετα, σε ότι αφορά την έρευνα για την δήλωση "πόθεν έσχες" πρώην υπουργού Οικονομίας, Γκίκα Χαρδούβελη, η Επιτροπή αποφάσισε να συνεχιστεί η έρευνα, για καθυστερημένη κατάθεση δήλωση πόθεν έσχες κατά 3,5 χρόνια και να εξεταστεί κατά προτεραιότητα, η δήλωση που υπέβαλλε όταν ήταν υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η υπόθεση του "πόθεν έσχες" του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, θα απασχολήσει την Επιτροπή σε επόμενη συνεδρίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom