Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Στους δρόμους δάσκαλοι και καθηγητές - Στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας στις 13:30


Με το σύνθημα «Όχι στη λογιστική αντίληψη στην εκπαίδευση. Ναι σε μόνιμους διορισμούς» προχωρούν σε κινητοποιήσεις σήμερα οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, καθώς η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ έχουν καλέσει τα μέλη τους σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας, στις 13:30.

Επίσης, κήρυξαν δίωρη στάση εργασίας (12:00-14:00 και 14:00-16:00), προκειμένου να διευκολύνουν όσους το επιθυμούν να συμμετέχουν. Αίτημά τους είναι να μην πραγματοποιηθούν άλλες μετακινήσεις εκπαιδευτικών, αλλά μόνιμοι διορισμοί.

Σε σχετική ανακοίνωση, οι δάσκαλοι καταγγέλλουν ότι τα κενά στα σχολεία «καλά κρατούν» και εγκαλούν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι επιστρατεύει «αντιεκπαιδευτική μέθοδο για τη μέτρηση των κενών», τη «λογιστική των ωρών».

«Όσο το υπουργείο συνεχίζει να βλέπει διδακτικές ώρες αντί για σχολικές τάξεις, τόσο θα συνεχίσει να διαλύει δημοτικά σχολεία» υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της η ΔΟΕ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ


Μια ακόμα σχολική χρονιά οδεύει προς το τέλος της και στα σχολεία της β/μιας εκπαίδευσης εξακολουθούν να υπάρχουν πάνω από 1000 κενά σε όλη την χώρα.

Χρόνο με τον χρόνο, η κατάσταση χειροτερεύει αφού η συνεχιζόμενη πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων που επιβάλλονται από την Κυβέρνηση και τους δανειστές, και στην εκπαίδευση, με τους μηδενικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, με την υποχρηματοδότηση της παιδείας και με την κάλυψη των πραγματικών κενών με αναπληρωτές και ωρομίσθιους (μέσω πολλών και διαφορετικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων που δίδονται με το σταγονόμετρο) έχουν διαλύσει το δημόσιο σχολείο.

Το Υπουργείο Παιδείας στοχοποιεί και ενοχοποιεί τους εκπαιδευτικούς για τα κενά δημιουργώντας στρεβλή εντύπωση ότι οι εκπαιδευτικοί πλεονάζουν, «αποδεικνύοντας» το, με «απλοϊκούς» υπολογισμούς κενών και πλεονασμάτων,χωρίς να παίρνει υπόψη του την κατανομή των διδακτικών ωρών στα σχολεία, τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες, τις μεγάλες ανάγκες της σχολικής μονάδας και το δεδομένο ότι οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί δουλεύουν σε περισσότερα από δύο σχολεία.

Απαιτούμε άμεσα την κάλυψη όλων των κενών
Απαιτούμε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

ΚΑΛΟΥΜΕ
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας
Την Τετάρτη 17 Φλεβάρη και ώρα 13:30 μ.μ.

Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων κηρύσσουμε 2ωρη στάση εργασίας 12-2μμ για τον πρωινό κύκλο και 2-4μμ για τον απογευματινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom