Γράφαμε νωρίτερα σήμερα για τον κύριο Κοντονή,του οποίου δεν ιδρώνει τ' αυτί!Το Newsbomb επανέρχεται με την παραπάνω ερώτηση δημοσιεύοντας ολόκληρο ρεπορτάζ για οικονομικά σκάνδαλα στην ΓΓΑ,τα οποία έχει καταγγείλει η κυρία Θεοδωροβία Πλάκα σε όλες τις αρχές της χώρας με στοιχεία και ονοματεπώνυμα και το μόνο που κατάφερε μέχρι σήμερα είναι να... χάσει τη δουλειά της!
Ζείδωρον
ΦΑΚΕΛΟΙ ΜΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ «ΠΑΡΑΓΚΑ» ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΜΕ 10 ΜΑΣΕΛΕΣ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ – ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΓΕΣΙΑ
http://www.newsbomb.gr/
Ζείδωρον
ΦΑΚΕΛΟΙ ΜΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ «ΠΑΡΑΓΚΑ» ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΜΕ 10 ΜΑΣΕΛΕΣ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ – ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΓΕΣΙΑ
Η κρατική αθλητική «παράγκα» είναι εντός… Μπορεί εδώ και χρόνια εισαγγελείς και Μέσα Ενημέρωσης να την ψάχνουν και να την εντοπίζουν (;) στις φυσούνες, στα τερέν και στα αποδυτήρια, αλλά η μεγαλύτερη «παράγκα» κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος με την υπογραφή της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων, βρίσκεται στα κυκλώματα που επιβιώνουν με όλες τις κυβερνήσεις μέσα στο υπουργείο Αθλητισμού.
Και μπορεί να ακουστεί παράλογο, όμως μία υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού -ανάμεσα σε εκατοντάδες- που κατήγγειλε οικονομικά «όργια», τα οποία εδώ και χρόνια λαμβάνουν χώρα στη ΓΓΑ, «βραβεύθηκε» διά της εκδίωξης από τη δουλειά της!
Η ιστορία ξεκινά το 2007 και συνεχίζεται ακόμη με τη γυναίκα να δέχεται απειλές και να βρίσκεται υπό αστυνομική προστασία!
Κατά περίεργο τρόπο, ο κ. Κοντονής που υποτίθεται πως από την πρώτη μέρα της παρουσίας του στη διακυβέρνηση της αθλητικής ηγεσίας του τόπου κόπτεται για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την επιβολή της κάθαρσης, αλλά και οι συνεργάτες του, γνωρίζουν όλες τις λεπτομέρειες για το μεγάλο φαγοπότι και τις σπατάλες εκατομμυρίων ευρώ.
Κι όμως... αντί να τσακίσουν τη διαπλοκή εντός των... τειχών, τηρούν σιγή ιχθύος. Ύποπτη σιγή ιχθύος...
Εξίσου περίεργο είναι ότι τις καταγγελίες της κυρίας Πλακά τις γνωρίζουν και στην ιεραρχία της Δικαιοσύνης, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.
Η Θεοδορωβία Πλακά έχει καταγγείλει στη Δικαιοσύνη σοβαρά σκάνδαλα που ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ και ονομάτισε τους «πυρήνες διαφθοράς» που κατασπαράσσουν τα ταμεία του κράτους.
Δυστυχώς, η ιστορία «σέρνεται» εδώ και χρόνια, από κυβέρνηση σε κυβέρνηση και με ορισμένα εναπομείναντα «πυρηνάκια» της ΓΓΑ να συνεχίζουν ακάθεκτα το φάγωμα, όπως τουλάχιστον καταγγέλλει η πρώην –πια- υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, καθώς την έχουν θέσει σε καθεστώς δυνητικής αργίας.
Δηλαδή, ένα βήμα πριν από την τελική έξοδο. Ακριβώς, διότι τόλμησε να καταγγείλει αυτούς που επί σειρά ετών ρουφάνε το… αίμα των φορολογούμενων πολιτών.
«Μπαλάκι» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ
Ήταν το 2007 όταν στην αντίληψη της Θεοδορωβίας Πλακά η οποία υπηρετούσε ως γραμματέας τότε της Διεύθυνσης Οικονομικών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, υπέπεσαν οικονομικά «όργια» με πρωταγωνιστές «αρεστούς» υπαλλήλους και στελέχη τα οποία λειτουργούσαν υπό πολιτική κάλυψη.
Αφού συνέλεξε τα στοιχεία που χρειάζονταν, έσπευσε να ενημερώσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας -μέλος του κόμματος η ίδια- βουλευτές και υπουργούς της τότε κυβέρνησης. Όπως υποστηρίζει η ίδια, βρέθηκε μπροστά σε «κλειστές πόρτες».
Ωστόσο, δεν το έβαλε κάτω. Κατήγγειλε στοιχεία και ονόματα στην Δικαιοσύνη και στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή.
Σε πόρισμα του κ. Ρακιντζή, εν τέλει, συμπεριλήφθηκαν τα ονόματα υπαλλήλων της ΓΓΑ που έχει καταγγείλει η κ. Πλακά.
Κάποιοι από τους υπαλλήλους διώχθηκαν πειθαρχικά. Ωστόσο, δεν παραπέμφθηκαν ποτέ στη Δικαιοσύνη. Αξιοσημείωτο είναι πως δύο ανώτεροι υπάλληλοι της ΓΓΑ, υπεύθυνοι για τη μισθοδοσία, κατάφεραν να περάσουν από επτά (!) πειθαρχικά και να αθωωθούν!!! Ενώ, άλλοι 22 υπάλληλοι δεν πέρασαν ποτέ και το πόρισμα «κρύφθηκε» στο συρτάρι...
Κάποιοι άλλοι, όμως, εξακολουθούν να βρίσκονται στο πόστο τους, δίνοντας ζωή στη «γάγγραινα» του δημοσίου.
Πού πήγαν τα εκατομμύρια;
Άλλη αναφορά που είχε καταθέσει από το 2012 η Θεοδορωβία Πλακά διαβιβάστηκε για περαιτέρω έρευνα τον Ιούλιο του 2014 από τον εισαγγελέα Χάρη Λακαφώση στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).
Σε αυτήν την αναφορά η Πλακά ζητούσε τη διερεύνηση και την άρση του τραπεζικού απορρήτου 13 υπαλλήλων.
Η υπόθεση στην οποίαν επικεντρώθηκε, κρίνεται ως πολύ σοβαρή καθώς αφορά σε 50 οργανωτικές επιτροπές της ΓΓΑ και τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, όπως υποστηρίζει η ίδια, εκατομμυρίων ευρώ!
Στοιχεία «φωτιά»!
Με την «κάλυψη» σημαντικών αθλητικών οργανώσεων όπως οι Μεσογειακοί Αγώνες που τελικά ανατέθηκαν στην Τουρκία (Μερσίνη), αντί για τη Λάρισα και τον Βόλο, για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Αθήνας το 1997, για οργανωτικές επιτροπές όπως «Όλοι οι Έλληνες στηρίζουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004», «Η βία στους αθλητικούς χώρους» κτλ, η Θεοδορωβία Πλακά ισχυρίζεται με βάση τα στοιχεία που έχει καταθέσει στους αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς, πραγματοποιούνταν μέσω της ΓΓΑ ένα ξέφρενο πάρτι «μαύρου χρήματος»!
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:
Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ στον Πανελλήνιο Σύλλογο Υπαλλήλων της ΓΓΑ
Όταν η κυρία Πλακά αιτείται οικονομικό και φορολογικό έλεγχο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΓΓΑ, μετά από νέα στοιχεία που καταθέτει στην Δικαιοσύνη, ο εισαγγελέας που αναλαμβάνει την υπόθεση αιτείται διεξαγωγή περαιτέρω ελέγχου και την παρέμβαση του ΣΔΟΕ.
Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος αναλαμβάνει την διερεύνηση της επίμαχης περιόδου 2000-2014.
Στον επιτόπιο έλεγχο που γίνεται, η «φιλοξενία» από ορισμένους υπαλλήλους δεν είναι και η καλύτερη, όπως τουλάχιστον αναφέρουν στο Newsbomb, πηγές του ΣΔΟΕ.
«Από την πλευρά του Συλλόγου υπάρχει άρνηση να μας δοθούν φάκελοι πριν από το 2004 με το επιχείρημα πως αυτοί δεν υπάρχουν», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.
Το ένα εκατομμύριο και οι... εξηγήσεις στον ΣΔΟΕ
Όπως προκύπτει από έγγραφο το οποίο εστάλη στο ΣΔΟΕ στις 23/12/2013 από την ΓΓΑ: «Στο πλαίσιο του ελέγχου μισθοδοσίας που διενεργήθηκε στη ΓΓΑ από το υπουργείο Οικονομικών για αχρεωστήτως ληφθέντα ποσά από υπαλλήλους κατά το χρονικό διάστημα των ετών 2004-2008 (σ.σ., αλήθεια γιατί δεν αναφέρθηκαν στην περίοδο από το 2000;), συντάχθηκε αρμοδίως η σχετική έκθεση, η οποία διαπίστωσε υπερβάσεις στις καταβληθείσες αποδοχές του προσωπικού και ταυτόχρονα υπέδειξε τον τρόπο επιστροφής του, θέτοντας ως επίμαχο σημείο τον υπολογισμό των πρόσθετων αποδοχών επί του 50% των αποδοχών».
Προσέξτε τι αναφέρει το επίμαχο έγγραφο:
«Σημειώνεται ότι το θέμα αφορά 316 μονίμους, ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ), ορισμένου χρόνου και συνταξιούχους υπαλλήλους της υπηρεσίας μας από τη συμμετοχή τους σε συλλογικά όργανα, Οργανωτικές Επιτροπές, Σχολές Προπονητών, ΟΠΑΠ κτλ. καθ' υπέρβαση του ορίου 50% των μηνιαίων αποδοχών για το χρονικό διάστημα 2004-2009 και ανέρχεται στο ποσό του ενός εκατ., ευρώ περίπου»!
Εξηγεί στο έγγραφο η ΓΓΑ: «Οι ανωτέρω αμοιβές δόθηκαν κατόπιν εκδόσεως Υπουργικών Αποφάσεων από την Υπηρεσία μας σύμφωνα με άρθρο 53 του αθλητικού νόμου 2725/1999, από το οποίο προβλέπεται ότι στη ΓΓΑ μπορούν να συνιστώνται με απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού επιτροπές...».
Το ΣΔΟΕ και το «πήγαινε-έλα» των καταγγελιών
Υποστηρίζει σε αναφορά της η κυρία Πλακά: «Μετά από καταγγελίες μου στον Άρειο Πάγο για διαφθορά και διασπάθιση δημοσίου χρήματος, με εισαγγελική εντολή πήγαν προς διερεύνηση στο ΣΔΟΕ, το οποίο έβγαλε επιβαρυντικό πόρισμα που διεβιβάσθη με όλα τα στοιχεία και καταθέσεις εμπλεκομένων και εμού, στον αρμόδια εισαγγελέα διαφθοράς Ελευθεριάνο, ο οποίος το ξαναέστειλε στο ΣΔΟΕ ζητώντας παραπάνω οικονομικά στοιχεία για δύο εμπλεκόμενους, τον Θωμά Μεντεσίδη και την πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαρία Θεοχάρη» (σ.σ., και για τους δύο έχει εκδοθεί πόρισμα από το ΣΔΟΕ, το θέμα εκκρεμεί στην δικαιοσύνη).
Στις 07/04/2014 το ΣΔΟΕ έστειλε έγγραφο στον τότε υπουργό Παναγιωτόπουλο ρωτώντας αν υπήρξε τελικά νομοθετική ρύθμιση για τις υπερβάσεις ύψους ενός εκατομμυρίου, αλλά ποτέ δεν πήρε απάντηση. «Οι υπερβάσεις αυτές και μάλιστα τόσο μεγάλου ύψους αποτελούν διαφθορά και πράξεις απιστίας που υποκρύπτουν αυτήν της δωροδοκίας. Είναι εξωφρενικό, Έλληνες πολίτες που αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώσουν να οδηγούνται στη φυλακή, την ίδια στιγμή που αποδεδειγμένα κάποιοι ξεκοκαλίζουν τα κλεμμένα τους ανενόχλητοι και προστατευόμενοι από πολιτικά πρόσωπα ενώ θα έπρεπε τουλάχιστον να κληθούν με καταλογισμό να τα επιστρέψουν», υποστηρίζει η Πλακά.
Διαφθορά, δωροδοκία και φοροδιαφυγή
Και η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, διαθέτει στοιχεία για παράνομες πράξεις υπουργών ως προϊσταμένων της ΓΓΑ για παραλείψεις τους ως προς την διερεύνηση καταγγελιών καθώς και ως προς την προστασία της από πράξεις των εμπλεκομένων σε αυτές προσώπων.
Η Πλακά καταθέτει στοιχεία επιβαρυντικά στοιχεία για έξι ακόμη άτομα και ζητά την άρση του τραπεζικού τους απορρήτου. Παράλληλα, η ίδια έχει ήδη ζητήσει το ίδιο και για ακόμη 22 άτομα τα οποία περιλαμβάνονται και σε πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τα οποία εμφανίζονται να διακίνησαν σημαντικά χρηματικά ποσά.
Το Πόρισμα Ρακιντζή για το «πάρτι» στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
Στο Πόρισμα Ρακιντζή για τα πεπραγμένα στην ΓΓΑ, διαπιστώνεται μεταξύ άλλων πως επί υπουργίας Γιάννη Ιωαννίδη δόθηκαν περίπου 30 εκατ., ευρώ σε υπαλλήλους της Γραμματείας καθώς και ιδιώτες μέσω του ΟΠΑΠ. (σ.σ., ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν ο πρώτος που κίνησε την διαδικασία για την παραπομπή Πλακά στο Πειθαρχικό. Το συγκλονιστικό είναι πως πριν αποφανθεί η ΕΔΕ της γυναίκας της έκοψαν αμέσως το μισθό!).
Παρά το γεγονός ότι ο νόμος είναι σαφής και προβλέπει ότι σε καμία περίπτωση το σύνολο των πρόσθετων μηνιαίων απολαβών των μισθωτών υπαλλήλων του Δημοσίου δεν μπορεί να υπερβαίνει το 50% των συνολικών μηνιαίων αποδοχών της οργανικής τους θέσης, διαπιστώνονται σοβαρότατες υπερβάσεις.
Στο πόρισμα διαπιστώνονται σοβαρές αποκλίσεις σε ποσά που έλαβαν δεκάδες υπάλληλοι της Γραμματείας αλλά και συνταξιούχοι του Δημοσίου. Ποσά για τα οποία δεν είχε υποβληθεί στην αρμόδια Υπηρεσία Κοινοβουλευτικού Ελέγχου η συγκεντρωτική κατάσταση των πρόσθετων αμοιβών, ούτε υποβάλλονταν και οι εξαμηνιαίες δηλώσεις για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως άλλωστε επιβάλλει ο νόμος.
Χαρακτηριστικό του καθεστώτος αδιαφάνειας είναι και το γεγονός ότι τουλάχιστον για μία οκταετία (2000-2008) δεν διενεργήθηκε κανένας έλεγχος στις αποζημιώσεις μελών συλλογικών οργάνων από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.
Το «κερασάκι στην τούρτα» της Πορίσματος των Επιθεωρητών παραπέμπει στο εξής: για μία μόνον χρονιά (2008) στην ΓΓΑ λειτουργούσαν 70 συλλογικά όργανα με την συμμετοχή 800 ατόμων (!!!) και με τη μηνιαία δαπάνη να εκτοξεύεται σε περίπου μισό εκατομμύριο!
«Στη ΓΓΑ λειτουργεί μεγάλος αριθμός προσωρινών συλλογικών οργάνων χωρίς να ορίζεται στις αποφάσεις συγκρότησης για την πλειονότητα αυτών, η χρονική διάρκεια λειτουργίας τους και στις οποίες μάλιστα ορίζεται μεγάλος αριθμός γραμματέων. Επίσης υπάρχουν επιτροπές των οποίων το έργο συμπίπτει με τα κύρια υπηρεσιακά καθήκοντα των συμμετεχόντων υπαλλήλων, καθώς και επιτροπές για την υποβοήθηση του έργου άλλων επιτροπών», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο επίμαχο πόρισμα.
Η Επιτροπή της… Επιτροπής
Σε διάστημα δέκα ετών (2000 έως 2010) συγκροτήθηκαν 50 οργανωτικές-εκτελεστικές επιτροπές. Κάθε χρόνο αυτής της περιόδου ιδρύονταν με δαπάνες της ΓΓΑ, σχολές προπονητών (συνολικά 146) οι οποίες διοικούνταν από πενταμελή ή επταμελή επιτροπή της οποίας τα μέλη και οι γραμματείς ήταν ως επί το πλείστον υπάλληλοι της ΓΓΑ και λάμβαναν αποζημίωση.
Αυτά είναι μόλις μερικά από τα στοιχεία που μαρτυρούν το παρασκήνιο στην ΓΓΑ. Το σύνολο των στοιχείων δεν έχει διαλευκανθεί μέχρι στιγμής, καθώς στους Επιθεωρητές δεν έχουν παρασχεθεί κρίσιμα στοιχεία για όλες τις Επιτροπές.
ΓΓΑ με μισθούς υψηλότερους και από τον… Άρειο Πάγο
Άλλος φαινόταν να έχει ενταχθεί σε λάθος μισθολογικό κλιμάκιο και ως εκ τούτου έπαιρνε περισσότερα χρήματα μισθό, άλλοι υπηρετούσαν παράνομα στην ΓΓΑ και πρώην γενικοί διευθυντές να λαμβάνουν παράνομη αποζημίωση υπερωριακής εργασίας.
Για τέσσερις πρώην γενικοί διευθυντές τα στοιχεία έδειξαν ότι εξαιτίας του… υπερβάλλοντος ζήλου τους για «δουλειά», συμμετείχαν σε επιτροπές της ΓΓΑ και του ΟΠΑΠ με αποτέλεσμα να παίρνουν στο τέλος του μήνα πολλά περισσότερα χρήματα και από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου!!!
Σ.σ., αλήθεια, πότε προλάβαινε πρώην γενικός διευθυντής της ΓΓΑ να συμμετέχει παράλληλα σε 23 επιτροπές διοίκησης σχολών προπονητών;
Ο «βούρκος» δεν έχει τελειωμό.
Αναφέρει το πόρισμα:
«Διαπιστώθηκε επίσης η μη σύννομη καταβολή του μηνιαίου επιδόματος θέσης ευθύνης σε 20 υπαλλήλους, οι οποίοι είτε τοποθετήθηκαν χωρίς κρίση του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου είτε ήταν προϊστάμενοι σε μη αυτοτελή γραφεία και σε τρεις υπαλλήλους οι οποίοι δεν προΐσταντο καμιάς οργανικής μονάδας».
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ακόμη και για αποσπασμένους υπαλλήλους της ΓΓΑ σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, σε πολιτικά κόμματα, στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού κτλ., η μηνιαία ειδική αποζημίωση αλληλοβοήθειας πληρώνονταν κανονικότατα, δίχως όμως να έχουν προσκομίσει αυτοί οι υπάλληλοι βεβαίωση ότι από την αποσπασμένη υπηρεσία δεν ελάμβαναν κάποια άλλη προσαύξηση αποδοχών ή αποζημίωση!
Η έρευνα του Newsbomb.gr για τα «όργια» στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την απόπειρα… συγκάλυψής τους ακόμα και από τη σημερινή πολιτική ηγεσία μόλις τώρα αρχίζει.
Αναμένουμε από τον σημερινό υφυπουργό Αθλητισμού, τον κύριο Σταύρο Κοντονή, να γνωστοποιήσει επισήμως ποιες είναι οι δικές του ενέργειες για την αναζήτηση των ευθυνών των προκατόχων του και αν πράγματι εξακολουθούν ακόμα και σήμερα, υπάλληλοι που έχουν καταγγελθεί για συμμετοχή στα σκάνδαλα των προηγούμενων κυβερνήσεων, να προσφέρουν τις… υπηρεσίες του και στον ίδιο.
Η κυβέρνηση της Αριστεράς που έχει τσακίσει τον ελληνικό λαό στα μνημόνια, δεν φτάνει να «φωνάζει» και να «διατυμπανίζει» την τιμιότητά της. Άλλωστε, αυτή αμφισβητείται ευθέως πλέον από το σύνολο, σχεδόν, του ελληνικού λαού.
Πράξεις απαιτούνται και παραπομπές στη Δικαιοσύνη όλων των φακέλων που έχει στα χέρια της η κυρία Πλακά, από τον ίδιο τον υφυπουργό Αθλητισμού, ώστε να πέσει άπλετο φως και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι τα… έτρωγαν και ενδεχομένως εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να τα τρώνε εις υγεία των Ελλήνων φορολογουμένων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου