Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Ακόμη ένας νεκρός στο "κολαστήριο" του Κορυδαλλού

Ακόμη ένας νεκρός στο `κολαστήριο` του Κορυδαλλού
Παρά την κραυγή αγωνίας, παρά την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ακόμη ένας κρατούμενος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού άφησε την τελευταία του πνοή. Το ανακοίνωσαν μέσα twitter οι διαχειριστές της σελίδας "Κολαστήριο Κορυδαλλού".

Στις αρχές Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην ΕΡΤ, το twitter είχε πάρει... φωτιά σχετικά με το «κολαστήριο» του Κορυδαλλού και τις νέες εικόνες ντροπής που είχαν δει το φως της δημοσιότητας.

Την επόμενη μέρα, ο πρωθυπουργός, με προσωπική του παρέμβαση, επικοινώνησε με τους υπουργούς Υγείας, Ανδρέα Ξανθό αλλά και με τον υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τους ζήτησε να λυθεί άμεσα το θέμα. Οι αρμόδιοι υπουργοί φέρονται να απάντησαν στον πρωθυπουργό ότι εξετάζουν μέτρα για να λυθεί οριστικά το θέμα και ο κ. Τσίπρας τους ζήτησε να τα ανακοινώσουν άμεσα.
Το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου από τους διαχειριστές του λογαριασμού Κολαστήριο Κορυδαλλού στο twitter έγινε γνωστό πως ένας καρκινοπαθής στο τελευταίο στάδιο άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο των φυλακών, όπου οι κρατούμενοι νοσηλεύονται σε άθλιες συνθήκες, με κατσαρίδες να περπατούν στους τοίχους. Δυστυχώς, δεν ήταν ο τελευταίος νεκρός του κολαστηρίου.

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου και πάλι με ένα tweet ήρθε η τραγική είδηση ενός ακόμη θανάτου. «Δυστυχώς άλλος ένας νεκρός στο κολαστήριο. Άλλη μια θανατική καταδίκη που εκτελείται. Πόσοι ακόμα;» ήταν το μήνυμα, ενώ ένα άλλο έγραφε: «Για ακάλυπτες επιταγές 75 ετών σε ένα χώρο που δεν μπορεί να παρέχει τα στοιχειώδη. Εν γνώση των υπευθύνων. Άλλος ένας εγκληματίας πέθανε!».

Αξίζει να σημειωθεί πως τα tweets απευθύνονται στον ίδιο τον πρωθυπουργό, από τον οποίο οι κρατούμενοι που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο (ο Θεός να το κάνει) των φυλακών Κορυδαλλού ζητούν μια λύση...






http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom