Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Με 300.000 ευρώ "επικήρυξε" ο Ολυμπιακός τους δράστες της επίθεσης στο δικηγόρο Αργύρη Λίβα


Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, παρενέβη στον Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή «Οι τρεις μπαλαδέρος», με τους Διονύση Βερβελέ και Κώστα Τσίλη και μίλησε με σκληρά λόγια για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έκανε λόγο για «την πραγματική εγκληματική οργάνωση» που επιχειρεί δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος ανθρώπων του ποδοσφαίρου και ανακοίνωσε ότι ο Ολυμπιακός προσφέρει 300 χιλιάδες ευρώ σε όσους προσφέρουν κρίσιμες πληροφορίες για τη διαλεύκανση αυτών των υποθέσεων.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Ακούστε εδώ το ηχητικό

"Πακολουθούμε με ιδιαίτερη απογοήτευση την παγερή σιωπή σε μία υπόθεση που έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο. Αναφέρομαι στη δολοφονική επίθεση, που έγινε πριν από λίγες ημέρες, κατά του δικηγόρου Αργύρη Λίβα. Μία υπόθεση που έχει περάσει στα… ψιλά των Μ.Μ.Ε. και κάνει μεγάλη εντύπωση, όταν άλλες ανούσιες ή με πολύ λιγότερη σημασία υποθέσεις διογκώνονται και γίνονται πρώτα θέματα.

Υπάρχουν Μ.Μ.Ε. που αντί να ρίχνουν φως προσπαθούν να προκαλέσουν σύγχυση στο ποδοσφαιρικό κοινό. Δεν είναι μόνο η υπόθεση του κ. Λίβα, είναι μία συνέχεια υποθέσεων, όπως και αυτή του Χριστόφορου Ζωγράφου, μία ακόμα δολοφονική επίθεση, επίσης πριν από λίγο καιρό. Δυο υποθέσεις που από θαύμα, για λίγα χιλιοστά δεν είχαμε νεκρό. Δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας. Επίσης, στο παρελθόν υπάρχουν οι επιθέσεις στους κ. Τσαχειλίδη και Κουρίδη.

Κάποιοι διέταξαν, καθοδήγησαν αυτά τα χτυπήματα και τα έκαναν πράξη. Ξέρουμε όλοι ότι τα χτυπήματα αυτά έρχονται από την πραγματική εγκληματική οργάνωση που δρα στο ποδοσφαίρου. Μία οργάνωση που έχει καθημερινή τριβή με τον υπόκοσμο και τις μυστικές υπηρεσίες, που απειλεί χωρίς φόβο από εταιρικά τηλέφωνα, λες και δεν είμαστε ευρωπαϊκή χώρα με νόμους, αλλά κάτι άλλο.

Πολλοί παράγοντες του ποδοσφαίρου έχουν απειληθεί ευθέως και τα έχουν καταγγείλει στην αστυνομία και τους εισαγγελείς και όχι σε τηλε-δίκες και σε στημένα πάνελ. Για αυτούς του λόγους και για να βοηθήσουμε στη διαλεύκανση των υποθέσεων εμείς ως Π.Α.Ε. Ολυμπιακός προσφέρουμε το ποσό 300.000 ευρώ σε όποιον δώσει κρίσιμες πληροφορίες, που θα οδηγήσουν τις Αρχές στη σύλληψη των δραστών».

Για τις νομικές ενέργειες της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός για αυτές τις υποθέσεις: «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια νομική ενέργεια, διότι ο κ. Λίβας, μπορεί να συνεργάζεται με τον Ολυμπιακό, όπως πολλοί δικηγόροι, αλλά δεν έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό. Τις νομικές ενέργειες θα τις κάνει ο κ. Λίβας.

Εμείς νομικές ενέργειες θα κάνουμε για άλλα θέματα που μας απασχολούν, όπως η συκοφαντική εκστρατεία κατά του Ολυμπιακό που στόχο έχει να πλήξει τον πρόεδρο, τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη,. Εγώ θα σας πω ανθρώπινα: θέλω να ασχολούμαι με το αντικείμενο της επικοινωνίας και του Τύπου και ασχολούμαι καθημερινά με δικαστήρια. Είναι αμέτρητες οι καταδικαστικές αποφάσεις και τα ασφαλιστικά μέτρα υπέρ μας κατά όλων αυτών που μας συκοφαντούν καθημερινά. Αλλά αυτοί συνεχίζουν.

Με τη νέα χρονιά θα δώσουμε στη δημοσιότητα μία λίστα με υποθέσεις που έχουμε κερδίσει. Για να ξέρει και ο κόσμος ποιοι είναι καταδικασμένοι ως συκοφάντες από τον Άρειο Πάγο, αλλά έχουν την άνεση να μπαινοβγαίνουν σε γραφεία εισαγγελέων και δικαστών και να παίζουν το ρόλο του τιμητή των υπολοίπων.

Τώρα, γιατί το κάνουν αυτό; Διότι δεν υπάρχει άλλη χώρα που κάποιοι να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τη δικαιοσύνη και παρότι βγαίνουν ασφαλιστικά μέτρα και τους λένε ότι αυτό δεν μπορείτε να το δημοσιεύεται, το κάνουν. Το κάνουν διότι αυτοί είναι. Εμείς είμαστε ποδοσφαιρική ομάδα.

Ο κ. Μαρινάκης έχει επενδύσει ένα τεράστιο ποσό για να κάνει τον Ολυμπιακό μία από τις 20 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Άλλοι για παράδειγμα, όπως ο κ. Αλαφούζος αγοράζουν αθλητικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Αγοράζουν ιστοσελίδες, στήνουν τηλε-δίκες και παραπλανούν τον κόσμο. Γιατί το κάνουν; Διότι αυτό μπορούν και αυτό ξέρουν. Δεν κάνουν ποδόσφαιρο. Εμείς ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο. Αυτοί ασχολούνται με αυτό. Προσπαθούν μέσω μίας χυδαίας προπαγάνδας να επηρεάσουν τα δικαστήρια, την κυβέρνηση και τα αρμόδια όργανα. Βάζουν ανθρώπους της νύκτας «φυτευτούς» στην τηλεόραση, οι οποίοι λασπώνουν και βρίζουν.

Σε ποια άλλη χώρα θα μπορούσε να συμβεί αυτό χωρίς να υπάρχουν συνέπειες για το κανάλι και για αυτούς που το κάνουν; Και όταν υπάρχουν συνέπειες αυτοί συνεχίζουν. Φτάσαμε στο 2015 να είναι ο κ. Αλαφούζος ο τιμητής των πάντων λες και ο κ. Αλαφούζος έχει έρθει στην Ελλάδα το 2011.

Λες και δεν ξέρουμε το παρελθόν του. Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει με το ρουμανικό στόλο, με τις καταστροφές στη Βενεζουέλα, με τις καταδίκες για λαθρεμπόριο, με τα χρέη στο δημόσιο. Με τις δίκες που μένουν 7 χρόνια στα συρτάρια και βγαίνει ο κ. Αλαφούζος και κουνάει το χέρι στη δικαιοσύνη και λέει ότι αργεί σε άλλες υποθέσεις. Υποθέσεις κακουργηματικές 7 χρόνια στο συρτάρι και δεν κουνιούνται.

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν θράσος. Δεν πρόκειται να σταματήσουν τώρα τη συκοφαντική εκστρατεία που έχουν στήσει για μία καταδίκη από ένα δικαστήριο ή για μία απλή συκοφαντική δυσφήμηση, όπως αυτοί θεωρούν. Εδώ στέλνουν επιστολές στον κ. Τσίπρα και τους υπουργούς λες και δεν ξέρουν αυτοί ποιος είναι ο κ. Αλαφούζος και οι συνεργάτες του».

Για το αν θα κάνει πίσω ο Ολυμπιακός: «Ο κύριος Μαρινάκης είναι μαχητής και είναι Ολυμπιακός από όταν ήταν παιδί. Δεν ανακάλυψε τώρα τον Ολυμπιακό, όπως ανακάλυψαν άλλοι τώρα άλλες ομάδες. Ούτε είναι ο κύριος Μαρινάκης από τους ανθρώπους που έκαναν τα ίδια στο ποδόσφαιρο πριν από 20 χρόνια. Είναι ένας νέος άνθρωπος που είναι από παιδάκι στα αποδυτήρια του Καραϊσκάκη. Λατρεύει τον Ολυμπιακό και τώρα που είναι ένας οικονομικός κολοσσός έχει την δυνατότητα να κυβερνήσει το πιο δύσκολο καράβι, τον Ολυμπιακό και να τον πάει σε καλά νερά .

Είναι ευλογία για όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού που μετά από τον τεράστιο Σωκράτη Κόκκαλη βρέθηκε ο κύριος Μαρινάκης και ηγείται. Όπως μάλιστα είπε ο ίδιος ο κύριος Μαρινάκης στην γιορτή για τα 90 χρόνια στο Δημαρχείο του Πειραιά, είναι ευλογία ο τρόπος που έγινε η μετάβαση στην νέα εποχή. Είναι σημαντικό για την οικογένεια του Ολυμπιακού να βλέπεις πόσο κοντά είναι αυτοί οι δύο άνθρωποι.

Αυτή η σχέση είναι παραπάνω από φιλική σχέση και σχέση αλληλοσεβασμού. Αυτό ισχύει για όλη την ερυθρόλευκη οικογένεια. Είμαστε μία γροθιά. Απέναντι σε όλο αυτό που γίνεται όλη η ερυθρόλευκη οικογένεια δεν θα κάνει πίσω. Με την νέα χρονιά θα γίνουν κι άλλα πράγματα και θα κάνουν πίσω αυτοί που το μόνο που ξέρουν είναι να συκοφαντούν”.

Για το θέμα των μεταγραφών: “Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δε θα γίνουν μεταγραφές τον Γενάρη. Η θέση του κυρίου Σίλβα, που είναι ο μόνος άνθρωπος ο οποίος αποφασίζει, είναι ότι είναι πλήρες το ρόστερ μας, είμαστε μια χαρά και θα γίνει και κάποιο ξεκαθάρισμα, όπως εκείνος ζήτησε και συνεχίζουμε έτσι”.

Για τον Ομάρ: “Εμείς ταμπέλες με τιμές δεν έχουμε στους ποδοσφαιριστές, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός ανήκει πλέον στις ομάδες των οποίων τους ποδοσφαιριστές τους κοιτάζουν όλες οι ομάδες της Ευρώπης. Επειδή έχει καλούς ποδοσφαιριστές και επειδή πλέον ο Ολυμπιακός είναι στο πρώτο ράφι της αγοράς του ποδοσφαίρου. Είναι λογικό λοιπόν να υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Σας λέω όμως ότι επίσημη πρόταση για τον Ομάρ Ελαμπντελαουί από την Γουέστ Χαμ δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως ενδιαφέρον για πολλούς παίκτες του Ολυμπιακού από πάρα πολλές ομάδες. Αναφορικά με το δημοσίευμα για τα 7 εκατομμύρια λίρες, σας λέω ότι είναι λίγα χρήματα για την αγορά του Ελαμπντελαουϊ”.

Για την νέα χρονιά: “Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι καλύτερη για όλους, να είναι καλύτερη και για το ποδόσφαιρο. Ως η ομάδα που έχει αναλάβει το βαρύ φορτίο να προχωράει σε καλό δρόμο το ελληνικό ποδόσφαιρο σε διεθνές επίπεδο, ελπίζουμε να έρθουν καλύτερες μέρες συνολικά για το ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός κάνει κάθε προσπάθεια γι΄ αυτό και γι΄ αυτό θέλουμε να σταματήσει να υπάρχει το σκοτάδι και καλούμε όλους αυτούς που θέλουν να υπάρχει φως, να χυθεί άπλετο φως και να μάθουμε ποιοι κάνουν αυτά τα πράγματα. Ποια δηλαδή είναι η πραγματική εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom