Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Η κυβέρνηση με την πλάτη στον τοίχο - Ασφαλιστικό και κόκκινα δάνεια


Στα... βαθιά νερά του ασφαλιστικού και των «κόκκινων» δανείων πρέπει να «κολυμπήσει» η κυβέρνηση αμέσως μετά τις γιορτές, ψάχνοντας μέχρι και την τελευταία στιγμή για συμμάχους, ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών στη Βουλή.

Το κεντρικό στοίχημα για τον πρωθυπουργό είναι να ολοκληρωθεί
άμεσα η πρώτη αξιολόγηση και αμέσως μετά να ανοίξει η συζήτηση για την απομείωση του δημόσιου χρέους.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, λοιπόν, παρά το εορταστικό πνεύμα των ημερών, μόνο εφησυχασμός δεν επικρατεί. Αντιθέτως, η κυβέρνηση προετοιμάζεται εντατικά για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων. Το μήνυμα, άλλωστε, του Αλέξη Τσίπρα, στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της χρονιάς ήταν ότι πρέπει άπαντες να ανεβάσουν στροφές για να γίνουν και τα τελευταία βήματα που συνιστούν προϋπόθεση της αξιολόγησης.

Οι ημερομηνίες «κλειδιά»
Διακηρυγμένος στόχος της κυβέρνησης είναι το ασφαλιστικό να έχει κατατεθεί στη Βουλή και να έχει ψηφιστεί μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου και έως τις 15 Φεβρουαρίου να έχει λυθεί και το θέμα των «κόκκινων» δανείων.

Όπως αναφέρει στέλεχος από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, "μέχρι τις 15 Γενάρη το ασφαλιστικό πρέπει να έχει ψηφιστεί", ξεκαθαρίζοντας, για άλλη μια φορά ότι "δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει μείωση στις κύριες συντάξεις".

http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom