Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

ΑΓΡΙΝΙΟ: Μεταφέρθηκε η προτομή του ήρωα Ανθυπολοχαγού Ανδρέα Τσίγκα (φωτο)


Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, αποφάσισε σε πρόσφατη συνεδρίασή του , τη μεταφορά της προτομής του ήρωα του ’40, Ανθυπολοχαγού Ανδρέα Τσίγκα , μπροστά από τη λέσχη των αποστράτων Αξιωματικών.

Την δαπάνη της μεταφοράς και της τοποθετήσεως εις την νέα θέση ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο ανιψιός του ήρωα Τσίγκας Σπυρίδων από τον οποίο και υπεβλήθη το αίτημα.

Ο Συνταγματάρχης ε.α. Παναγιώτης Μποτίνης ευχαριστεί το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου για την απόφασή του αυτή και εξηγεί τους λόγους που , κατά τον ίδιο, η μεταφορά της προτομής ήταν αναγκαία.

Η επιστολή:
ΘΕΜΑ: Ευχαριστήρια επιστολή

1. Με την επιστολή μου αυτή θεωρώ υποχρέωσή μου ως απόστρατος Αξιωματικός και Δημότης Αγρινίου να ευχαριστήσω τον κ. Δήμαρχο και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο όλων των παρατάξεων για την ομόφωνη απόφασή τους.

2. Κύριε Δήμαρχε, κύριοι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων. Η ομόφωνη απόφασή σας για την μεταφορά της προτομής του συμπολίτη μας ήρωα του 1940, έφεδρου Ανθυπολοχαγού ΤΣΙΓΚΑ ΑΝΔΡΕΑ από τον ακατάλληλο χώρο που ευρίσκετο, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες, στον κατάλληλο χώρο που μεταφέρθηκε έμπροσθεν της Λέσχης των αποστράτων Αξιωματικών, χτυπά δυνατά τις καρδιές, όχι μόνο των αποστράτων αλλά και ένα μεγάλο αριθμό εφέδρων Αξιωματικών. Γιατί; Τα ανθηρά χρόνια της ζωής μας τα περάσαμε στα στρατόπεδα και ορισμένοι στα πεδία των μαχών, υπερασπιζόμενοι πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια και με τα ιδανικά αυτά είμαστε «εσαεί» διαποτισμένοι.

3. Κύριοι Σύμβουλοι, γνωρίζουμε όχι μόνο εμείς αλλά και εσείς και όσοι υπηρέτησαν την πατρίδα, ότι οι ήρωες δεν γίνονται στα γήπεδα, κυνηγώντας μία φουσκωμένη μπάλα ή τρέχοντας ποιος θα τερματίσει πρώτος, ούτε στις οθόνες των κινηματογράφων, παίρνοντας εκατομμύρια.Γίνονται στα πεδία των μαχών μέσα στις φλόγες και τα πυρακτωμένα σίδερα, εκεί που παραμονεύει ο θάνατος και η αρτιμέλεια του μαχητού, ολόκληρη ημέρα, νύχτα και υπό δυσμενείς καταστάσεις.

4. Κύριοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο φιλόσοφος Αριστοτέλης έλεγε: «Η τιμή θερμαίνει και αυξάνει τα καλά. Η αδιαφορία τα μακραίνει και τέλος τα νεκρώνει».

5. Ψηφίσατε ομόφωνα γιατί γνωρίζατε ότι στην είσοδο της πόλεως, κάτω από ένα πεύκο μεγάλο υπάρχει η προτομή του ήρωα του 1940, έφεδρου Ανθυπολοχαγού ΤΣΙΓΚΑ ΑΝΔΡΕΑ, κατά την θερινή περίοδο ένας μεγάλος αριθμός Δημοτών, εκμεταλλευόμενοι την σκιά του πεύκου ρυπαίνουν όχι μόνο την περιοχή αλλά και την ίδια την προτομή.

Τα αγριοπούλια, μεγάλα και μικρά, που φωλιάζουν ρυπαίνουν και αυτά την προτομή και όχι μόνο αυτά, αλλά το κιβώτιο του ΟΤΕ που είναι δίπλα και ο κορμός του πεύκου καλύπτουν μέρος της θέας της προτομής.

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, ο ήρωας ΤΣΙΓΚΑΣ έδωσε αίμα και την ζωή του για την πατρίδα, εμείς δεν του οφείλουμε λίγο ιδρώτα και ευγνωμοσύνη; Ουδέποτε έχει συντηρηθεί. Ουδέποτε έχει τιμηθεί σε εθνικές εορτές λόγω αποστάσεως.

Η τοποθέτηση της προτομής στο τρίγωνο έμπροσθεν της Λέσχης ήταν η επιβεβλημένη.

6. Έχουμε τη γνώμη ότι η τοποθέτηση σε δημόσιους χώρους αγαλμάτων ή προτομών, προσφέρει και καλλιεργεί στις καρδιές των νέων πατριωτικά αισθήματα και αναπτύσσεται σε αυτού η ευγενή άμιλλα, ώστε να μιμηθούν τους ήρωες σε περίπτωση νέων αγώνων του Έθνους. Δημιουργεί αρίστη εντύπωση στη συνείδηση της υπάρξεως μιας πολιτισμένης κοινωνίας. Επίσης στους δημόσιους χώρους συχνάζουν όχι μόνο Δημότες, αλλά και διάφορα επισκέπτες σε εθνικές εκδηλώσεις.

7. Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, χωρίς κολακεία, με την απόφασή σας αυτή, αποκτήσατε την συμπάθεια και την αγάπη, όχι μόνο των συναδέλφων μου, με τους οποίους έχω δεσμούς ως πρώην Πρόεδρος επί εικοσαετία και όλων των Δημοτών, προπαντός του Παναιτωλίου, απ” όπου κατάγεται ο ήρωας.

8. Σήμερα που οι καιροί, με τα πολύμορφα και συγκλονιστικά γεγονότα, σε ένα κόσμο ταραγμένο και μεταβαλλόμενο είναι δύσκολοι και καταλυτικοί, απέναντι στον λυσσώδη αγώνα του σύγχρονου υλισμού και αθεϊσμού, που προσπαθεί να εκμηδενίσει ότι θεοφιλές και ωραίο συντελέσθηκε δια μέσου των αιώνων, σε μία εποχή αδιαφορίας και καταρράκωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που παραβλέπει τα ήθη και καταργεί την ηθική, υπονομεύοντας τα θεμέλια της νέας γενιάς μας.

http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom