Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Η διαφθορά κάνει ΘΡΑΥΣΗ: Ένας στους τρεις πληρώνει «φακελάκι» για δημόσια «δωρεάν» υγεία (βίντεο)

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που γίνονται διαπραγματεύσεις για το ποσό λόγω κρίσης

Θραύση κάνει η διαφθορά στη δημόσια υγεία, πεντέμισι χρόνια μετά το μνημόνιο. Ζει και βασιλεύει το γνωστό σε όλους «φακελάκι» καθώς ένας στους τρεις γιατρούς το απαιτεί και συνήθως προκαταβολικά από ασθενή για περίθαλψη σε δημόσιο νοσοκομείο.



Ένας στους τρεις δέχεται ό,τι του προσφέρουν και μόνο ένας στους τρεις γιατρούς, αρνείται να λάβει οποιοδήποτε αντάλλαγμα, σύμφωνα με έρευνα τριών καθηγητών ιατρικής, σε 2.741 νοσηλευθέντες, που επικαλέστηκε σε ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, ο Λέανδρος Ρακιντζής.

Τα ποσά κυμαίνονται από διακόσια ευρώ για ένα φυσιολογικό τοκετό ή μια απλή οφθαλμολογική επέμβαση, έως και πάνω από πέντε χιλιάδες ευρώ για σοβαρές εγχειρήσεις. Όμως, μέσα στην κρίση, γίνεται και διαπραγμάτευση. Καθώς και το «φακελάκι» φαίνεται ότι ακολουθεί το νόμο προσφοράς και ζήτησης.

Και τα νούμερα για ακόμη μία φορά είναι απογοητευτικά… Από το 2007 έως σήμερα, έχουν κατατεθεί εγγράφως 428 καταγγελίες για γιατρούς του ΕΣΥ, τριάντα μία για συναδέλφους τους, του ΙΚΑ, και τέσσερις για φαρμακοποιούς του ΕΣΥ. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 26η θέση, ανάμεσα στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά στο δείκτη διαφθοράς στη δημόσια υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom