Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Πήραν «θάρρος» και οι Σκοπιανοί


Ευθύνες στην Αθήνα για απροθυμία συνεργασίας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού λόγω του προβλήματος της ονομασίας, επέρριψε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκεόργκι Ιβανοφ μιλώντας σε ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων που συμμετέχουν σε ένα project του Πανεπιστημίου Columbia των ΗΠΑ.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι όσο οι Κεντροευρωπαϊκές χώρες αλλά και η Σερβία περιορίζουν τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που δέχονται, το ίδιο θα πράττει και η ΠΓΔΜ στα νότια σύνορα της ,κίνηση που φυσικά θα δημιουργήσει ασφυκτική κατάσταση στην Ελλάδα με τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων.

Ο κ. Ιβανοφ που ζήτησε να μην αποτελεί το όνομα εμπόδιο για την συνεργασία στο προσφυγικό αποκάλυψε ότι στις Βρυξέλλες στην διάρκεια της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, συναντήθηκε με τον κ. Τσίπρα ( συνάντηση που δεν ανακοινώθηκε στα ελληνικά ΜΜΕ) και συζητήθηκε το πρόβλημα της διακίνηση τρομοκρατών και ξένων τζιχαντιστων.

Ο κ. Ιβανοφ δήλωσε ότι ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση για τον αριθμό των προσφύγων που φθίνουν με τα πλοία στον Πειραιά και να προετοιμάζονται αναλόγως οι σκοπιανές αρχές. Ο σκοπιανός πρόεδρος δήλωσε ότι αν και ο κ. Τσίπρας του υποσχέθηκε ότι θα αποκατασταθεί αυτή η συνεργασία, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

Όμως και σε επίπεδο αστυνομικών αρχών έγινε επαφή με αίτημα που υπέβαλε το Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας των Σκοπίων στην Αθήνα αλλά όπως είπε ο κ. Ιβανοφ ούτε και στο επίπεδο αυτό υπήρξε ανταπόκριση.

Ο σκοπιανός Πρόεδρος μάλιστα κάνοντας αναφορά στα προβλήματα που δημιουργείτο θέμα του ονόματος ζήτησε υποκριτικά να μην απολύει το θέμα της ονομασίας εμπόδιο για την συνεργασία τουλάχιστον στα θέματα ασφαλείας.
http://www.liberal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom