Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

Εξοντωτική τιμωρία στον Παναθηναϊκό για τα επεισόδια στη Λεωφόρο

Αντέδρασε ο Παναθηναϊκός!

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Superleague επέβαλε στον Παναθηναϊκό τη μέγιστη ποινή που προβλεπόταν -βάση ΚΑΠ- για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Ολυμπιακό, που δεν πραγματοποιήθηκε.

Η απόφαση του πειθαρχικού οργάνου της Λίγκας απέρριψε την ένσταση
του Παναθηναϊκού για το φύλλο αγώνα και κατακύρωσε το παιχνίδι στον Ολυμπιακό, με σκορ 3-0. Παράλληλα, επιβάλλει στο “τριφύλλι” αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, ποινή τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 190.000 ευρώ.

Να τονίσουμε πως η “πράσινη” ΠΑΕ, που κινδυνεύει και με πρόστιμο από τον υφυπουργό Αθλητισμού (μέχρι και 1 εκατ. ευρώ), θα καταθέσει έφεση, ενώ αναμένεται η αντίδρασή της, καθώς θεωρεί τη μη διεξαγωγή του αγώνα μέσα σε 15 μέρες και την αφαίρεση βαθμών σκανδαλώδεις αποφάσεις.

Να θυμίσουμε πως από τη στιγμή που το ντέρμπι των "αιωνίων" δεν θα διεξαχθεί, η σύμβαση με τη Nova περιλαμβάνει ρήτρα 300.000 ευρώ, ποσό που πιθανότατα θα κληθούν να πληρώσουν οι "πράσινοι" στο συνδρομητικό κανάλι (ή θα στερηθούν το συγκεκριμένο ποσό από το προβλεπόμενο μερίδιό τους από τα τηλεοπτικά δικαιώματα).

Αναλυτικά η απόφαση:

«Βάσει των αναφερομένων στο από 21/11/2015 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. 2032/15/2153797 Έκθεση της Αστυνομίας». Επίσης, «Σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 36605/25-11-2015 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων»:

Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ συνολική χρηματική ποινή, ποσού εκατόν ενενήντα χιλιάδων ευρώ. Επιβάλλει συνολική ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, τεσσάρων (4) αγωνιστικών ημερών καθώς επίσης και την ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Τέλος, θεωρεί ότι η εγκαλούμενη Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ηττήθηκε με τέρματα 0-3 (άρθρο 21 παρ. 4 του Κ.Α.Π./Ε.Π.Ο.).

Αντέδρασε ο Παναθηναϊκός!
Αντέδρασε ο Παναθηναϊκός! `Δεν θα θυσιαστούμε σαν άλλη Ιφιγένεια`

Ο Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση για την εξοντωτική τιμωρία που του επιβλήθηκε για τα επεισόδια στο ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Ολυμπιακό.

Η "πράσινη" ΠΑΕ κατέστησε σαφές πως θα κινηθεί με όλα τα ένδικα μέσα, προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως "δεν σκοπεύει να θυσιαστεί για ακόμα μια φορά ως άλλη Ιφιγένεια".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Οδυνηρή εντύπωση μας προκάλεσε η εξοντωτική ποινή που επεβλήθη από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League, με σαφή προδιάθεση να τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός παραδειγματικά και πέραν του μέτρου ευθύνης του.

Αυτονόητα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα κινηθεί με κάθε ένδικο μέσο που προβλέπεται για να ανατρέψει τις νομικές πλημμέλειες και πιστεύει ακράδαντα ότι θα δικαιωθεί.

Ο Παναθηναϊκός πρωτοστατεί με συνέπεια στον αγώνα κατά της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, συνεργάζεται με την Πολιτεία για την εξάλειψη της βίας στα γήπεδα και δεν σκοπεύει να θυσιαστεί για ακόμα μια φορά ως άλλη Ιφιγένεια".

Δεν υπάρχουν σχόλια: