Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015

Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ


Ο Λουκάς ο Συριζαίος δεν ήταν ποτέ υπέρ των μεσοβέζικων λύσεων. Του άρεσαν έλεγε οι καθαρές δουλειές, αυτές που ποτέ δεν άρεσαν στην άτιμη μικροαστή κοινωνία, που ήταν όλο υπαναχωρήσεις και συμβιβασμούς.

Κι εκεί που έβλεπε μια ταινία στην τηλεόραση με θέμα την αρχαία Σπάρτη και ήταν σφόδρα απορροφημένος, έκανε πέρα το ποτήρι με το ουίσκι, και σηκώθηκε αλαφιασμένος απ’ τον καναπέ.

- Αυτή την ταινία πρέπει να την δει απαραιτήτως ο σύντροφος Κατρούγκαλος μουρμούρισε.
Άνοιξε την βυσσινή ατζέντα, πήρε τηλέφωνο στο κόμμα και ζήτησε σύνδεση με το υπουργείο.

- Άσε ρε Λουκά –του είπαν- εκεί γίνεται της μουρλής. Εσύ τους μάρανες τώρα!
- Μα έχω τη λύση για το ασφαλιστικό.
- Ρε Λουκά μπας κι ήπιες πάλι τα ουζάκια σου; Το υπουργείο δεν είναι συνδικάτο!
- Όχι σύντροφε. Ντόμπρα σου λέω. Κυκλοφοράει ταινία πως λύσανε το πρόβλημα οι αρχαίοι πρόγονοί μας οι Σπαρτιάτες.

- Δηλαδή ρε Λουκά;
- Απλά και καθαρά πράγματα σύντροφε. Όταν εκείνο το νεροζούμι που τρώγανε δεν έφτανε για όλους, έπρεπε κάποιοι να θυσιαστούν για να ζήσουν οι άλλοι.
- Και τι έκαναν σύντροφε;
- Έπιαναν τους πιο γέρους και τους πετούσαν από τα βράχια κάτω στο φαράγγι στο γκρεμό.

- Που το πας ρε συ Λουκά;
- Καθαρές δουλειές πρωτοκλασάτε. Εκεί στο νέο νομοσχέδιο που φτιάχνει ο σύντροφος Κατρούγκαλος θα βάλουμε ηλικιολόγιο! Θα βάλουμε ένα όριο, το προσδόκιμο ζωής που λένε. Οι πιο παλιοί να φεύγουνε. Όσοι το περνάνε αυτό το όριο, «δεύτε τελευταίον ασπασμόν… αλληλούια»! 

Ισότητα και στον θάνατο σύντροφε όχι μόνο στη ζωή! Αυτό θα πει Αριστερή καθαρή λύση. Και που είσαι. Έτσι δεν θ’ αναγκαστούμε να κόψουμε τις συντάξεις και να μας βρίζει ο πάσα φασιστοδεξιός. Μόλις θα τις παίρνουν θα θυσιάζονται για το καλό του τόπου. Και θα ’χεις κι ένα άλλο κέρδος. Θα ξέρεις και πότε ακριβώς θα φύγεις και θα κανονίζεις και για τα επακόλουθα!

- Πόσων χρονών είσαι εσύ ρε σύντροφε Λουκά;
- Αυτό τι σχέση έχει τώρα; Εκεί κοντά στα σαράντα.
- Αν ήσουν εκεί κοντά στα εβδομήντα ας πούμε, θα το έβλεπες έτσι το πράμα;
- Δε φταίτε εσείς, φταίω εγώ που κάθομαι και σκέπτομαι πως θα σωθεί η πρώτη φορά Αριστερή κυβέρνηση. Αν κι ο σύντροφος κυρΚατρούγκαλος ξέρει τι κάνει. Να δεις που το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό δεν θα είναι και πολύ μακριά απ’ αυτά που σου λέω.

Μπούτιβας Κώστας – Καστρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: