Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

Έφοδος του «Ρουβίκωνα» στο Ιταλικό προξενείο στο Κολωνάκι (φωτο & βίντεο))


Μέλη της γνωστής πλέον αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας» εισέβαλαν το απόγευμα στο προξενείο της Ιταλίας, στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο απέλασης στην Ιταλία πέντε Ελλήνων φοιτητών, για τους οποίους έχουν εκδώσει οι ιταλικές αρχές διεθνές ένταλμα σύλληψης για τα επεισόδια την Πρωτομαγιά του 2015 στο Μιλάνο.


Πηγή φωτογραφιών: cnn.gr

Μία ομάδα περίπου 20 ατόμων λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα εισέβαλαν στον κτίριο όπου στεγαζέται το προξενείο της Ιταλίας, στην Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι.

Πρόκειται για άτομα της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας οι οποίοι διαμαρτύρονται για τους πέντε Έλληνες φοιτητές που την 1η Μαΐου του 2015 διαδήλωναν στο Μιλάνο στα πλαίσια της εργατικής Πρωτομαγιάς.
Τότε οι πέντε αυτοί φοιτητές είχαν προσαχθεί από τις ιταλικές αρχές και μετά από πολύωρη κράτηση αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς, όπως υποστηρίζει η αναρχική ομάδα να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία.

Όπως καταγγέλλουν στις 12 Νοεμβρίου του 2015, η ΕΛ.ΑΣ εισέβαλε στα σπίτια των πέντε φοιτητών και τους συνέλαβε με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν οι ιταλικές εισαγγελικές αρχές, που μάλιστα ζητούν την έκδοση των πέντε Ελλήνων στην Ιταλία για να δικαστούν.

Κάτω από το κτίριο υπάρχει μεγάλη αστυνομική δύναμη.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: