Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

Επίσημο πολιτιστικό και πνευματικό σωματείο η χορωδία “Η Αγία Σκέπη" στη Μεγάλη Χώρα Αγρινίου


Επίσημο πολιτιστικό και πνευματικό σωματείο είναι πλέον η χορωδία “Η Αγία Σκέπη" με έδρα τη Μεγάλη Χώρα Αγρινίου.

Η ιδρύτρια και υπεύθυνη χοράρχης αυτής κυρία Τασολάμπρου Χρυσούλα με μία ικανή ομάδα αξιωμένων και ταλαντούχων
συνεργατών ανέδειξε τα τελευταία χρόνια μια αξιοπρεπή παρουσία τόσο σε εκδηλώσεις παραδοσιακής μουσικής όσο και σε αποδόσεις εκκλησιαστικών ύμνων.

Η ίδια διδάσκει με απαράμιλλο ζήλο έχοντας γνώσεις βυζαντινής και ευρωπαϊκής μουσικής και εμπειρία στον ψαλτικό χώρο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και προσκεκλημένη σε ιερές ακολουθίες σε πολλές περιοχές της Ελλάδος.

Τα μέλη της χορωδίας «Η Αγία Σκέπη» είναι κορίτσια και γυναίκες όλων των ηλικιών που με τον ζήλο τους για την μουσική και τη μελωδική γυναικεία χροιά προσβλέπουν στο να συμβάλουν στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής με έναν ιδιαίτερο τρόπο όπως και κατά περίσταση ψάλλοντας στις ιερές ακολουθίες, έχοντας την ευλογία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας κ Ακαρνανίας κ. Κοσμά, ο οποίος είναι και ο πρώτος επίτιμος πρόεδρος του σωματείου.

Σε τούτους τους δύσκολους καιρούς που ζούμε κι όλα λιμνάζουν και βαλτώνουν,τέτοιες πρωτοβουλίες που προάγουν τον πολιτισμό και συμβάλουν τα μέγιστα στα πολιτιστικά δρώμενα της επαρχίας είναι άξιες θαυμασμού και μίμησης.

Από μας συγχαρητήρια στην κυρία Τασολάμπρου και στην ομάδα της,πολύ δύναμη κι αντοχή στη θεάρεστη προσπάθειά τους!


Δείτε
 εδώ τη σελίδα του σωματείου  “Η Αγία Σκέπη"στο fb

Δεν υπάρχουν σχόλια: