Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι εδώ:Προαναγγέλλει κόμμα και "πυροβολεί" τον Τσίπρα! (βίντεο)

Από τα πυρά της δεν γλύτωσαν ούτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας,ούτε ο πρόεδρος της Βουλής

- Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επανέρχεται... πιο δυναμική από ποτέ και ξεκαθαρίζει πως δεν εγκαταλείπει την πολιτική σκηνή.
- Προαναγγελία κόμματος: "Πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για να μην αφεθεί η κοινωνία στα νύχια και στα δόντια αυτών που την κατασπαράζουν".
- Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.

- Ζητά να δημοσιευθούν τα πρακτικά από την χθεσινή συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών.
- Απίστευτα "καρφιά" και για τον Νίκο Βούτση σχετικά με τα πορίσματα της Επιτροπής για το χρέος.
- "Αν ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Βούτσης έχουν οποιαδήποτε αντίρηση στην Επιτροπή για το χρέος, τότε πεδίον δόξης λαμπρόν να τις διατυπώσουν".
- "Γιατί δεν ρωτάει κανείς τον κύριο Τσίπρα γιατί δεν χρησιμοποιεί τα πορίσματα για το χρέος;"
- "Μια εβδομάδα μετά την έκδοση του πορίσματος το ΔΝΤ παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το χρέος δεν είναι βιώσμο".
- Επίθεση και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο "που καμαρώνει".
- Η συνέντευξη της πρώην προέδρου της Βουλής στην εκπομπή Ακραίως και τον Τάκη Χατζή.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί στην τηλεοπτική εκπομπή Ακραίως, με τον Τάκη Χατζή στον skai.
"Καθεστωτικές αντιλήψεις"
"Ο πρωθυπουργός αναζητεί συνενοχή και... φύλλο συκής". Έτσι ξεκίνησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, εξαπολύοντας με το... καλημέρα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση.

Στην συνέχεια έκανε λόγο για "καθεστωτική αντίληψη" αναφερόμενη στο γεγονός πως παρακάμφθηκε ο ρόλος της Βουλής, ενώ ζήτησε να δημοσιευτούν τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών.

Για την Επιτροπή για το χρέος
Σχετικά με το ότι η Επιτροπή για το χρέος δεν συνεχίζεται, η πρώην πρόεδρος της Βουλής απάντησε: "Στην πολιτική όπως και στην ζωή πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια. Αν ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Βούτσης έχουν οποιαδήποτε αντίρηση στην Επιτροπή για το χρέος, τότε πεδίον δόξης λαμπρόν να τις διατυπώσουν. Αντίλογος δεν έχει διατυπωθεί από κανέναν.

Στην έναρξη των εργασιών ήταν παρών και ο νυν πρόεδρος της Βουλής. Στην ανακοίνωση των πορισμάτων της Επιτροπής ήταν παρών και ο πρωθυπουργός. Δεν έχει εξηγήσει ακόμη γιατί τα παραμέρισε και έφερε το χειρότερο μνημόνιο. Δεν έχει απαντήσει γιατί τα θάβει. Δεν έχει απαντήσει γιατί με δειλό τρόπο προσπαθεί μέσω του Προέδρου της Βουλής να απαξιώσει την Επιτροπή".

Όσο για το ότι ο πρωθυπουργός δεν χρησιμοποίησε τα πορίσματα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε: "Γιατί δεν τον ρωτάει κανείς; Μια εβδομάδα μετά το πόρισμα, το ΔΝΤ παραδέχθηκε πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Τρεις εβδομάδες μετά το πόρισμα βγήκε η τελική έκθεση του ΔΝΤ που υπολογίζει το χρέος στο 200% του ΑΕΠ για την επόμενη διετία, που σημαίνει πως είναι απολύτως μη βιώσιμο. Ο κ. Τσίπρας υπογράφει συμφωνίες αποδεχόμενος ότι το χρέος είναι βιώσιμο κι αυτές είναι εγκληματικές επιλογές".

"Λύσσαξε" ο Βούτσης!
"Ο κύριος Βούτσης παρέλαβε τα πορίσματα από τα χέρια μου και η πρώτη του κίνηση ήταν να τα "κατεβάσει" από το site της Βουλής. Επίσης εγώ άνοιξα και πάλι την υπόθεση Siemens, αλλά τώρα που ο κ. Στουρνάρας τραπεζώνει τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης..." συνέχισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ρίχνοντας τα "βέλη" της προς όλες τις κατευθύνσεις!

Μέχρι που... επικεντρώθηκε στον διάδοχό της! "Ο κ. Βούτσης λύσσαξε να θάψει την Επιτροπή, θέλησε να κάνει έξωση στην Επιτροπή και η τρίτη πράξη του έργου που ανέβασε ήταν να λήξει τις εργασίες των εργασιών της Επιτροπής νωρίτερα από ό, τι έπρεπε. Πρέπει οι δημοσιογράφοι να ρωτήσουν τον κ. Τσίπρα γιατί θάβονται τα πορίσματα. Τα πορίσματα δεν εξυπηρετούν πια μια κυβέρνηση παραδομένη στους δανειστές. Το χρέος είναι που επιβάλλει, επειδή το αποδέχονται, να μειώνουν μισθούς και συντάξεις, να χαρίζουν τις τράπζες...".

"Η διατήρηση του ποσοστού που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε παίρνοντας 300.000 ψήφους λιγότερες και μπράβο του που πέτυχε την μεγαλύτερη αποχή σε εκλογές", τόνισε ακόμη η πρώην πρόεδρος της Βουλής, λέγοντας στην συνέχεια πως ο Αλέξης Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό.

Στην συνέχεια η Ζωή Κωνσταντοπούλου κλήθηκε να σχολιάσει μερικά από τα tweets που έχει κάνει
- Σχετικά με τα πρακτικά που ζητά να δοθούν στη σημοσιότητα: "Στα συμβούλια πολιτικών αρχηγών που έγιναν το 2012, όλα τα πρακτικά των συσκέψεων, ακόμη και των διμερών, δόθηκαν όλα στη δημοσιότητα. Τώρα ο κ. Παυλόπουλος αρνείται ενώ τα έχω ζητήσει επισήμως".

- Για τον Γ. Στουρνάρα: "Όταν ως πρόεδρος της Επιτροπής ζήτησα να έρθει ο κ. Στουρνάρας, το εννοούσα ότι φέρει ευθύνη. Όταν είπα ότι δεν μπορεί να παρεμβαίνει με άρον άρον συνταχθείσα έκθεση εν μέσω διαπραγμάτευσης για να επηρεάσει τις εξελίξεις, το εννούσα ότι παραβιάζει θεσμικές του υποχρεώσεις. Όταν λέγαμε το '14 ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν είχε δικαίωμα να τον διορίσει, το εννοούσα. Ο κ. Δραγασάκης βρίσκεται στην αγκαλία ενός συστήματος που ξέπλυνε τις τράπεζες... Η χώρα έχει ξανά μια κυβέρνηση παραδομένη στα ίδια συμφέροντα".

Η επόμενη μέρα
"Δεν εγκαταλείπω ούτε το δικηγορικό μου επάγγελμα ούτε την πολιτική μου δραστηριότητα. Ειδικά σε αυτή την κρίσιμη στιγμή που η κοινωνία είναι εγκαταλελειμένη από όσους οφείλουν να την υπερασπιστούν. Έχω ήδη αναλάβει ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για να αναδειχθούν νέες δυνάμεις, αλλά και σε επίπεδο εσωτερικό θα αναλάβω πρωτοβουλίες" τόνισε για τα επόμενα βήματά της.

"Δεν είναι μονοσύμαντες οι επιλογές. Έχω σκοπό να αναλάβω πολλές πρωτοβουλίες και να στηρίξω ήδη υπάρχουσε πρωτοβουλίες. Προς την κατεύθυνση αυτή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι διαθέσιμοι και αποφασισμένοι να συμβάλουν. Έχουν δώσει εξετάσεις και είμαστε σε επαφή. Αλλά υπάρχουν και νέοι άνθρωποι που ετιμάζονται για να διεκδικήσουν τη ζωή και το μέλλον τους" συμπλήρωσε, ξεκαθαρίζοντας ουσιαστικά πως δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την πολιτική σκηνή. "Πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για να μην αφεθεί η κοινωνία στα νύχια και στα δόντια αυτών που την κατασπαράζουν", τόνισε κλείνοντας την συνέντευξή της.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και το δουλεμα παει ψιλο γαζι στο λαουτζικο - εγω αυτο καταλαβαινω . Ο σοφος αυτος λαος ομως λεει "οποιος δε θελει να ζυμωσει δεκα μερες κοσκινιζει" Και οποιος καταλαβε: Αν ο λεγαμενη και οι λοιποι... συμπαρομαρτουντες της ΛΑΕ ηθελαν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να σταματησουν τους τσιπρεους απτο να πουλησουν και την αριστερα και κυριως την πατριδα και οσους τους εμπιστευτηκανε ,τοτε θαχανε ριξει την κυβερνηση κιολας απτην πρωτη συνθηκολογηση και υπαναχωρηση του φλεβαρη. Ολα ταλλα ειναι, ΑΛΛΑ λογια να γαμ.. ν'αγαπιομαστε!