Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Έφτασαν στο Γαλάτσι οι πρώτοι μετανάστες από την... πλατεία Βικτωρίας (βίντεο)

Δηλώσεις του νέου υπουργού Μετανάστευσης

Στο κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου έφτασαν, πριν από λίγο, οι πρώτοι μετανάστες από την πλατεία Βικτωρίας.

Μέχρι στιγμής στο γήπεδο του Γαλατσίου έχουν αποβιβαστεί δύο
γκρουπ μεταναστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν εκεί με τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ, που εκτελούν τα έκτακτα ειδικά δρομολόγια για τη μεταφορά τους.

Οι μετανάστες θα εγκατασταθούν στις δύο αίθουσες του προθερμαντηρίου, που είναι περίπου 1.200 τ.μ. η κάθε μία, ενώ αυτή την ώρα γίνονται εργασίες προκειμένου να διευθετηθούν τα θέματα με το ρεύμα και τις τουαλέτες.

Την ίδια ώρα, δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στην πλατεία Βικτωρίας, καθώς κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί με τους μετανάστες στην περιοχή, ενώ υπάρχουν και μέλη του ΚΕΕΡΦΑ που ζητούν από τον δήμαρχο Αθηνών, Γιώργο Καμίνη, να ανοίξει χώρους εντός του κέντρου για να εγκατασταθούν οι μετανάστες.

Ωστόσο, εντάσεις μικρού μήκους δημιουργήθηκαν, κυρίως φραστικές, ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Δείτε το βίντεο του Star:


Μουζάλας: Άθλια η εικόνα της πλατείας Βικτωρίας, θα καθαρίσει

Στην πλατεία Βικτωρίας βρίσκονταν από το πρωί λεωφορεία του ΟΑΣΑ που ανέλαβαν να πραγματοποιήσουν ειδικά δρομολόγια για τη μεταφορά των 400 περίπου μεταναστών στο Γαλάτσι.

Πολλοί μετανάστες αρνούνταν να μπουν στα λεωφορεία και κατευθύνονταν με τα πόδια προς το Γαλάτσι.

Δείτε το βίντεο:


Στην πλατεία βρέθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας ο οποίος δήλωσε:«Είναι μια άθλια εικόνα» !

«Η προσπάθειά μας είναι να αποφορτίζουμε τον ντόπιο πληθυσμό, από τα βάρη που δημιουργεί το προσφυγικό ρεύμα» είπε ο κ. Μουζάλας και υποσχέθηκε πως «η πλατεία Βικτωρίας θα καθαρίσει».

Στόχος του υπουργείου, δήλωσε, είναι «οι πρόσφυγες να τύχουν καλύτερης διαχείρισης, ώστε να μην γίνουν οι πληθυσμοί ευεπίφοροι σε ακροδεξιές, ρατσιστικές, ξενόφοβες απόψεις».

«Ζητώ από τους κατοίκους της περιοχής υπομονή και απαιτώ από τις υπηρεσίες μου επιμονή, ώστε να αποφορτιστεί η κατάσταση» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και συμπλήρωσε «όχι θαύματα και θα τα καταφέρουμε».

Ο υπουργός, ωστόσο, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες για μεταφορά των μεταναστών σ το Στρατόπεδο Λιόση.

Δείτε το βίντεο του Star:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom