Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

Διευκρινίσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης για την απόφασή του ναγίνουν οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ γραμματείς σε δικαστήρια


Μετά το σάλο που ξέσπασε από την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, κάποιες από τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών να μην επιστρέψουν στα πόστα τους αλλά να πάρουν μετάταξη ως γραμματείς στα δικαστήρια...,αναγκάστηκε το υπουργείο να προβεί σε διευκρινήσεις.


Διευκρινίσεις σχετικά με τις μετατάξεις υπαλλήλων καθαρισμού του Υπουργείου Οικονομικών σε δικαστικές υπηρεσίες της χώρας

Οι συγκεκριμένες μετατάξεις που απασχολούν κατά την τελευταία περίοδο πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή τους.

Η ύπαρξη όλων των σχετικών προσόντων και η ανταπόκριση στα προβλεπόμενα κριτήρια έχει προκύψει με την τήρηση της νόμιμης διαδικασίας.

Για παράδειγμα η ένταξη των υπαλλήλων σε προσωποπαγείς θέσεις πλήρους απασχόλησης προβλέπεται από το άρθρο 17 παρ. 7 του Ν. 4325/2015 και έχει εγκριθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Επίσης επισημαίνεται ότι οι ίδιες μετατάξεις εγκρίθηκαν προηγουμένως από τα αρμόδια δικαστικά (υπηρεσιακά) συμβούλια.

Ας σημειωθεί ότι η έναρξη της διαδικασίας κινητικότητας και αξιολόγησης των προσόντων για μετάταξη ανάγεται στο έτος 2013 (άρθρο 90 παρ. 1 του Ν. 4172/2013), ενώ πίνακας των αποτελεσμάτων ανακοινώθηκε από το ΑΣΕΠ ήδη από τον Δεκέμβριο του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: