Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Ενεχυροδανειστής σκηνοθέτησε ληστεία-μαμούθ του εαυτού του,αλλά...


Μια απίστευτη υπόθεση ληστείας εξιχνίασε το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής με πρωταγωνιστές έναν ενεχυροδανειστή και δυο αυστριακούς που είχαν έρθει στην Ελλάδα για να αγοράσουν μεγάλη ποσότητα χρυσού!

Όλα έγιναν το βράδυ της 22ας Οκτωβρίου στο Παγκράτι στο
κατάστημα του 43χρονου ενεχυροδανειστή. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ενεχυροδανειστής είχε συμφωνήσει με τους δυο αυστριακούς να τους πουλήσει μεγάλη ποσότητα χρυσού έναντι μεγάλου χρηματικού ποσού εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Όμως, ο ενεχυροδανειστής δεν είχε καταφέρει να συγκεντρώσει την ποσότητα του χρυσού που είχε συμφωνήσει.

Έτσι, αποφάσισε να "προσλάβει" δυο "ληστές" οι οποίοι θα έμπαιναν στο κατάστημά του και θα έκλεβαν τα χρήματα των πελατών. Το βράδυ της 22ας Οκτωβρίου, οι δυο ληστές που είχε προσλάβει ο ενεχυροδανειστής μπήκαν φορώντας κουκούλες στο κατάστημα και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν όσους βρίσκονταν μέσα. Στη συνέχεια, με την βια πήραν από τον έναν 53χρονο Αυστριακό μία βαλίτσα που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό κι έφυγαν αφού τους κλείδωσαν όλους μέσα στο μαγαζί.

Από τις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί διαπιστώθηκε ότι ο 43χρονος ιδιοκτήτης του ενεχυροδανειστηρίου είχε "στήσει" την ληστεία μαζί με έναν 30χρονο και έναν 39χρονο από την Αλβανία. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη του ενεχυροδανειστηρίου και τον 30χρονο και αναζητούν τον 39χρονο και άλλους δυο συνεργούς τους.

Όπως ομολόγησε ο ένας από τους συλληφθέντες ο ιδιοκτήτης του ενεχυροδανειστηρίου τους είχε τάξει 10.000 ευρώ για να κάνουν την ληστεία.

Σημειώνεται ότι ο 43χρονος ενεχυροδανειστής και οι δύο υπήκοοι Αλβανίας έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ για τον 30χρονο υπήκοο Αλβανίας εκκρεμούσε το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα. Επιπλέον, στην κατοχή του 43χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -1,4- γραμμάρια κάνναβης.

Αυτό που πρέπει επίσης να εξακριβωθεί είναι πως θα έβγαζαν τον χρυσό οι δυο αυστριακοί από την χώρα αλλά και πως είχε δοθεί η άδεια λειτουργίας ενεχυροδανειστηρίου στον 43χρονο ενώ εκκρεμούσαν εις βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom