Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Τραγωδία στη Ρουμανία:Τουλάχιστον 27 νεκροί μετά από πυρκαγιά σε κέντρο διασκέδασης (φωτο & βίντεο)

ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥ΅ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ
Ενα από τα χειρότερα δυστυχήματα των τελευταίων δεκαετιών στη Ρουμανία σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, όταν ξέσπασε τεράστια πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο στο Βουκουρέστι.
Τουλάχιστον 27 άνθρωποι, οι περισσότεροι από αυτούς έφηβοι,
έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τις ρουμανικές αρχές, ενώ 162 τραυματίστηκαν. Υπάρχουν φόβοι ότι ο τραγικός απολογισμός θα αυξηθεί, καθώς τουλάχιστον 25 άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Η τραγωδία σημειώθηκε περίπου στις 23:00, όταν σημειώθηκε έκρηξη τη στιγμή που ξεκινούσε ένα σόου με πυροτεχνήματα. Στη συνέχεια ξέσπασε πυρκαγιά, που εξαπλώθηκε ταχύτατα, ενώ επικράτησε πανικός καθώς ο κόσμος που βρισκόταν στο κέντρο διασκέδασης προσπαθούσε να βγει από τη μοναδική έξοδο που υπήρχε, καθώς η δεύτερη ήταν κλειδωμένη.  
Πολλά από τα θύματα «υπέστησαν εγκαύματα, δηλητηριάστηκαν από τον καπνό και ποδοπατήθηκαν», ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών Ράεντ Αραφάτ.
Περίπου 200 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί νέοι, είχαν πάει στο νυχτερινό κέντρο Colectiv για να παρακολουθήσουν μια συναυλία του ροκ συγκροτήματος Goodbye to Gravity, στο πλαίσιο της προώθησης του νέου του άλμπουμ.
«Είμαι συγκλονισμένος και νιώθω βαθιά οδύνη μετά την τραγωδία που σημειώθηκε [χθες] το βράδυ στο κέντρο της πρωτεύουσας. Είναι μια στιγμή μεγάλης θλίψης για το έθνος μας», ανέφερε μέσω Facebook ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom