Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά της Κατερίνας Σαββαΐδου


Ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς σε βάρος της τέως γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, η οποία παύθηκε με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα.

Τρεις ημέρες μετά την παροχή εξηγήσεων διά υπομνήματος για την κλήση της ως ύποπτης για την τέλεση του κακουργήματος, οι εισαγγελικές αρχές τής απήγγειλαν τη σχετική κατηγορία.

Στην κ. Σαββαΐδου αποδίδεται ότι παρανόμως διέταξε επανέλεγχο στην εταιρία Gennet στην οποία είχε επιβληθεί πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ για έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Η εντολή μάλιστα δόθηκε παρ' ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από την επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

Η απόφαση φέρεται να "πάγωσε" επ' αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ' αυτήν ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Στην κ. Σαββαΐδου αποδίδεται ότι ανέσυρε μια ήδη κατατεθείσα αίτηση της εταιρίας από το 2013 και διέταξε επανέλεγχο χωρίς να έχουν προκύψει νέα στοιχεία, όπως ρητά προβλέπει ο νόμος. Κι ενώ υπήρξαν αρνητικές εισηγήσεις από το σύνολο των αρμοδίων ελεγκτικών οργάνων που ζητούσαν να απορριφθεί το αίτημα.

Συμφώνα με την κατηγορία, "με την πράξη της αυτή απέβλεπε στη μείωση έως και την εξάλειψη του επιβαλλόμενου προστίμου".

Η υπόθεση είχε δει το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Αύγουστο μέσω ιστοσελίδας και ενέπλεκε την γ.γ. Δημοσίων Εσόδων στον επανέλεγχο του προστίμου, ενώ η υπόθεση της συγκεκριμένης εταιρίας έχει παραπέμπει και στη Δικαιοσύνη ως τοκογλυφία με εμπλεκόμενο μάλιστα στην υπόθεση πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ.

Η δίκη πάντως για την υπόθεση αυτή βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα.

Η κ. Σαββαΐδου, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημά της αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως σε ολόκληρη τη θητεία της κινήθηκε με γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, την τήρηση της νομιμότητας και τη χρηστή διοίκηση.

Διαβάστε σχετικά:
Τι έψαχνε η Κατερίνα Σαββαϊδου πριν την αποπομπή της - Η τριγωνική σχέση,η «τοκογλυφία» και άλλες ιστορίες

Η θέση της GΕΝΝΕΤ A.E. για τα δημοσιεύματα περί δήθεν συμμετοχή της σε τοκογλυφία και έκδοση εικονικών τιμολογίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom