Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Πόρισμα-κόλαφος αναμένεται για το Νοσοκομείο Αγρινίου

Ο μοναδικός Χειρουργός Οφθαλμίατρος είναι αποσπασμένος στην Αθήνα!!!

«Φωτιά» αναμένεται να είναι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Σ» το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας για το φαρμακείο του νοσοκομείου Αγρινίου αλλά και για την εν γένει λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το Σώμα Επιθεωρητών
Υγείας, μετά τον έλεγχο που διενήργησε στο πολύπαθο νοσοκομείο της πόλης, είναι πολύ κοντά στην έκδοση του τελικού πορίσματος, όπως προκύπτει, κατόπιν της έκθεσης ελέγχου.

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές της «Σ» το κλιμάκιο ελεγκτών κατά τη διάρκεια του επιτόπιου ελέγχου στο νοσοκομείο, κατέγραψε σωρεία παραβάσεων και παρατυπιών, σε τέτοιο βαθμό που οι ελεγκτές αναγκάστηκαν να συντάξουν δεκάδες σελίδες αναφορών από μέρους τους.

Οι σοβαρότερες παρατυπίες καταγράφηκαν αναφορικά με τη λειτουργία του φαρμακείου του νοσοκομείου, το οποίο αρχικά φέρεται να μην διαθέτει την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας, με αποτέλεσμα να μην πληροί τις προϋποθέσεις και τις απαιτούμενες προδιαγραφές λειτουργίας.

Ταυτόχρονα φέρεται να διαπιστώθηκε σημαντική διαφοροποίηση των στοιχείων απογραφής για το έτος 2013, γεγονός που μπορεί να ερμηνευτεί ακόμα και σε παρέμβαση σε αυτά.

Παράλληλα σημαντικό θέμα, φαίνεται να εγείρεται γύρω από την κατανάλωση ναρκωτικών φαρμάκων και την προμήθεια αυτών, ενώ στο φαρμακείο εντοπίστηκε μηχάνημα για το οποίο όπως προέκυψε δεν υπήρξε σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου, για σχετική αποδοχή δωρεάς ή έγκρισης παραχώρησης.

Την ίδια στιγμή για περίπου ένα χρόνο -και σύμφωνα πάντα με όσα διαπιστώθηκαν από τον έλεγχο του ειδικού κλιμακίου- στο φαρμακείο του νοσοκομείου, πραγματοποιούνταν παραγγελίες αντιδραστηρίων μηχανήματος ανάλυσης, εξωσυμβατικά, ενώ φέρεται να παραγγέλθηκαν ταινίες σακχάρου από συγκεκριμένη εταιρεία, χωρίς διαδικασία προμήθειας, αν και εγκρίθηκε εκ των υστέρων από το διοικητικό συμβούλιο.

Στο μεταξύ, στο κλιμάκιο δεν γνωστοποιήθηκε το συνολικό ποσό που δαπανήθηκε από το νοσοκομείο, για την προμήθεια ουσιών ορθοπεδικής χρήσης από το φαρμακείο του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σοβαρά προβλήματα διαπιστώθηκαν από το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και στη λειτουργία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, γύρω από το ζήτημα των εφημεριών αλλά και μετακινήσεων προσωπικού, ενώ ο χώρος εξυπηρέτησης εξωτερικών ασθενών, εξακολουθεί να στεγάζεται σε υπόγειο χώρο του νοσοκομείου, αν και προβλέπονταν μεταστέγαση, προσωρινά και για διάστημα έξι μηνών.

Οι ευθύνες ξεκάθαρες, όχι όμως μόνο σε επίπεδο Διοίκησης, καθώς σίγουρα αναλογούν πολλές από αυτές και σε Διευθυντές και Προϊσταμένους νευραλγικών υπηρεσιών του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Εύκολα γίνεται αντιληπτό, ότι η τελική έκθεση – πόρισμα των Επιθεωρητών, αναμένεται «κόλαφος» για το νοσοκομείο Αγρινίου και σίγουρα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η γνωστοποίηση αυτής. Η «Σ» σε επικοινωνία που είχε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργο Βλάχο, ανέφερε ότι έλαβε τις παρατηρήσεις του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, δίνοντας εντολή στις υπηρεσίες να απαντήσουν εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Ανανεώθηκε η απόσπαση του μοναδικού Χειρουργού Οφθαλμιάτρου στην Αθήνα!

Εν τω μεταξύ ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις, προκαλεί η προχθεσινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου, να εγκρίνει κατά πλειοψηφία (οριακή με 5 ψήφους υπέρ και 4 κατά χωρίς μάλιστα την ψήφο του Διοικητή), την ανανέωση απόσπασης σε νοσοκομείο της Αθήνας, του μοναδικού χειρουργού οφθαλμιάτρου που ανήκει οργανικά, στην οφθαλμολογική κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος!

Κάτι που σημαίνει πως σε περίπτωση που πολίτης από την περιοχή αντιμετωπίσει οφθαλμολογικό πρόβλημα που χρίζει επέμβασης, θα πρέπει να χειρουργηθεί σε νοσοκομειακή μονάδα εκτός Αιτωλοακαρνανίας!

Αυτά και άλλα πολλά συνθέτουν την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται στο νοσοκομείο Αγρινίου, την ώρα που η μία καταγγελία ακολουθεί την άλλη αναφορικά με την έλλειψη γιατρών στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Με ιδιαίτερο πάντως ενδιαφέρον θα αναμένουμε να πληροφορηθούμε, ποια μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ψήφισαν υπέρ της ανανέωσης της απόσπασης του γιατρού στην Αθήνα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom