Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Η φαρσοκωμωδία του πόθεν έσχες


Επί τρεις μέρες η κοινή γνώμη κατακλύζεται από πληροφορίες για υπουργούς της κυβέρνησης που "ξέχασαν" να δηλώσουν στο πόθεν έσχες σημαντικά στοιχεία για την περιουσιακή τους κατάσταση.

Ο ένας εξ αυτών προσπάθησε να δώσει κάποιες εξηγήσεις για τις
μετοχές της εταιρείας του. Ο έτερος που σύμφωνα με τις πληροφορίες που δεν διαψεύδονται από κανένα αρμόδιο, δεν είχε δηλώσει εισοδήματα ενός εκατομμυρίου ευρώ εξακολουθεί να καλύπτεται με το πρόσχημα ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο αρμόδιος αντιπρόεδρος της Βουλής αφήνουν τις καταγγελίες να αιωρούνται χωρίς να αισθάνονται την ανάγκη να ξεκαθαρίσουν αμέσως το θέμα.Ενώ είναι γνωστό ότι σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν είχαν κάνει σημαία τους τη διαφάνεια κατακεραυνώνοντας τους πολιτικούς αντιπάλους τους και απαιτώντας την τιμωρία τους ,τώρα σιωπούν περιμένοντας να ξεχαστεί το θέμα.Προφανώς το πολυσυζητημένο ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς είχε αξία ,μόνο για όσο καιρό ήταν στην αντιπολίτευση και όχι τώρα που διαχειρίζονται την εξουσία...

Η φαρσοκωμωδία διαφάνειας με τις δηλώσεις πόθεν έσχες πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να τελειώνει.Βρισκόμαστε στο 2015 και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί,έστω και με τον λειψό τρόπο που γίνεται, οι δηλώσεις από το 2013 που αφορούν τα οικονομικά στοιχεία του 2012.Οι συμβάσεις με τους ορκωτούς λογιστές που τις ελέγχουν δεν ανανεώθηκαν καν από την προηγούμενη επιτροπή,ενώ καθυστερεί και η συγκρότηση της νέας αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Για να μάθουμε δηλαδή τι συμβαίνει με τις συγκεκριμένες περιπτώσεις που έχουν καταγγελθεί ίσως χρειαστούν κάποια χρόνια, αν ακολουθηθούν οι σημερινοί ρυθμοί.Είναι παράλογο την ώρα που όλα τα κόμματα - και πρώτη η κυβέρνηση - κόπτονται για τη διαφάνεια των πολιτικών και υπόσχονται ουσιαστικές αλλαγές για τον έλεγχο του πολιτικού χρήματος, να παραμένει αυτό το καθεστώς ουσιαστικής συγκάλυψης.

Με τις δηλώσεις πόθεν έσχες να αναρτώνται για μια μέρα και μετά να εξαφανίζονται,με ένα έλεγχο που περιορίζεται στη συγκεκριμένη χρονιά που υποβάλλονται χωρίς να υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία από το παρελθόν.

Η κυβέρνηση και η Βουλή οφείλουν να βάλουν ένα τέλος το γρηγορότερο δυνατόν σε αυτή την απαράδεκτη διαδικασία.Και όσον αφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά και συνολικά αν δεν θέλουν να συνεχίσουν να πλανώνται πάνω από το πολιτικό σύστημα οι κατηγορίες για αναξιοπιστία και αδιαφάνεια.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom