Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Το "κεφάλι" της Κατερίνας Σαββαΐδου ζήτησε ο Τσίπρας!


- Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε κατά της Κατερίνας Σαββαΐδου
- Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να επικοινωνήσει με την γγ Δημοσίων Εσόδων
- Της ζητήθηκε να... διευκολύνει την κατάσταση και να παραιτηθεί από τη θέση της
- Η δίωξη ασκήθηκε για καθυστέρηση καταβολής προστίμων στα τηλεοπτικά κανάλια
- Η κατηγορία είναι σε βαθμό πλημμελήματος για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος
- Άγνωστη μέχρι στιγμής παραμένει η στάση της

Σύμφωνα με πηγές, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, να επικοινωνήσει με τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου και να της ζητήσει να διευκολύνει την κατάσταση και να παραιτηθεί από τη θέση της. Αφορμή η εμπλοκή της και η διπλή δίωξη που της ασκήθηκε από τη δικαιοσύνη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και του μετέφερε το συγκεκριμένο αίτημα, με την στάση της Κατερίνας Σαββαϊδου να παραμένει ακόμη άγνωστη.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως η Κατερίνα Σαββαϊδου αποτελούσε "κόκκινο πανί" για το στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτον γιατί θεωρείτο... άνθρωπος του Αντώνη Σαμαρά και δεύτερον διότι υπήρχαν υπόνοιες πως έδινε κρυφά στοιχεία στην τρόικα!

Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων είναι ποινικά υπόλογη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς σύμφωνα με ποινική δίωξη που της ασκήθηκε φέρεται να έδωσε χρονικό περιθώριο εντός έτους (και όχι ενός μήνα όπως ορίζει ο νόμος) στους τηλεοπτικούς σταθμούς προκειμένου να προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.

Η κ. Σαββαΐδου, σε βάρος της οποίας, χθες, σχηματίστηκε δικογραφία για κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος σχετικά με χαριστική απόφασή της για τηλεοπτικούς σταθμούς, καλείται την ερχόμενη Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, σε ανωμοτί κατάθεση από τους εισαγγελείς Γ. Δραγάτση και Αγγ. Τριανταφύλλου για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας.

Το ερευνόμενο αδίκημα αφορά απόφαση της κ. Σαββαΐδου να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

Η ελεγχόμενη από τους εισαγγελείς απόφαση φέρεται να «πάγωσε» επ' αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά από αυτήν ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom