Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Ψήνεται νέο κόμμα από ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - ΠΟΤΑΜΙ


Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Νέος πολιτικός φορέας με στόχο την ανασυγκρότηση της σοσιαλδημοκρατίας φαίνεται ότι υπάρχει έστω ως ιδέα στο μυαλό πολλών σημαινόντων στελεχών των τριών κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Ήταν χαρακτηριστική η δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ
Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος είπε «Ναι» στο ενδεχόμενο συνεργασίας με Το Ποτάμι.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν είναι καθόλου πρόωρη η συζήτηση για τη συγκρότηση του λεγόμενου χώρου της σοσιαλδημοκρατίας μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM. «Όλοι μαζί θα πρέπει να κάνουν το πρώτο βήμα για τη δημιουργία της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, που θα περιλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ, Το Ποτάμι και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Όμως πρέπει όλοι μαζί να αποφασίσουμε το πολιτικό διακύβευμα. Να υπάρξει ο μετασχηματισμός αυτών των κομμάτων σε μια μεγάλη παράταξη» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι «η χώρα τώρα έχει ανάγκη αυτό τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας όσο ποτέ άλλοτε».

«Να αφήσουμε τις συζητήσεις που αφορούν τα πρόσωπα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με βάση τις πολιτικές. Πρέπει να δούμε το πρόσφατο παρελθόν, τι συνέβη για να δούμε τι λάθη δεν πρέπει να ξανακάνουμε», πρόσθεσε.

Μέχρι σήμερα, κινδύνευαν με πολιτικό αφανισμό τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στην Ελλάδα, δεδομένης της δεξιάς στροφής που εδώ και πάνω από μία 10ετία είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ και ο αντίστοιχος πολιτικός χώρος σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όμως πέραν από τον πολιτικό βλέπουν τον κίνδυνο και πραγματικού αφανισμού τους μετά την κεντροαριστερή στροφή που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μετά την ψήφιση του Τρίτου Μνημονίου, διατήρησε τις δυνάμεις του σε ποσοστά.

Τα κεντροαριστερά κόμματα δεν είχαν πολλές δικαιολογίες. Το Ποτάμι είναι θεωρητικά άφθαρτο, όμως είδε μείωση των ποσοστών του. Ενώ το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ βρίσκονται σε καθεστώς αγώνα για επιβίωση.

Η συγκρότηση ενός ευρύτερου πολιτικού χώρου που θα τους περιλαμβάνει είναι αναγκαία συνθήκη για να επιβιώσουν. Άλλο όμως αναγκαία και άλλο ικανή. Δεν είναι καθόλου βέβαιο αν η πρωτοβουλία αυτή, πολιτικά θα σημάνει κάτι για περισσότερο από μία ανάσα για τα επόμενα χρόνια.
http://www.rizopoulospost.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom