Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Ο γίγαντας Κατρούγκαλος διαψεύδει τον... Κατρούγκαλο: "Δεν θα κοπούν οι επικουρικές συντάξεις"! (βίντεο)


Τον εαυτό του διέψευσε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος βγαίνοντας από την ευρεία υπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όσον αφορά τις επικουρικές συντάξεις.

Ερωτηθείς εάν κατέθεσε πρόταση να κοπούν οι επικουρικές συντάξεις,
ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε: «Όχι βέβαια» και υπογράμμισε: «Δεν έχουμε πει τίποτα που αφορά μειώσεις, όλες οι προτάσεις μας αφορούν ακριβώς τον εξορθολογισμό». «Έχουμε πει, λοιπόν, ότι οριζόντιες μειώσεις συντάξεων, όπως έκαναν οι προηγούμενοι, δεν θα κάνουμε» σημείωσε για να προσθέσει ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι ο εξορθολογισμός του συστήματος, ώστε να εξαφαλίσει και την επιβίωση για το μέλλον και συντάξεις που να μην είναι συντάξεις-φιλοδωρήματα.


Βέβαια 12 ώρες πριν στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου είπε ότι δεν υπάρχει πλέον λόγος ύπαρξης των επικουρικών συντάξεων!!!

Ακούστε τι είπε χτες το βράδυ στην εκπομπή του Χατζηνικολάου:

Ποιος και γιατί να σε πιστέψει άνθρωπέ μου όταν σ' ένα 12ωρο κάνεις τέτοια κολωτούμπα δημόσια;

Ο κ. Κατρούγκαλος είπε ακόμα: «Δεν συζητήθηκε το ασφαλιστικό. Εγώ παρουσίασα τις προτάσεις μου για το ότι χρειάζεται μία δομική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, που θα το κάνει δίκαιο και που θα εξασφαλίζει ότι οι συντάξεις θα είναι αξιοπρεπείς, όχι συντάξεις-φιλοδωρήματα. Αλλά οι κυβερνητικές αποφάσεις επ' αυτού θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες».

Σύμφωνα με πληροφορίες από συμμετέχοντες στη σύσκεψη, προγραμματίζεται υπουργικό συμβούλιο για μεθαύριο Πέμπτη, 22 Οκωβρίου, όπου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και θα αποφασιστεί πότε θα κατατεθεί στη Βουλή. Νωρίτερα, υπουργός ανέφερε ότι το νομοσχέδιο θα έρθει «σύντομα».

Δείτε ΕΔΩ όλη τη χθεσινή συνέντευξη με τις μεταρρυθμιστικές εξυπνάδες του υπουργού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom