Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Δεν αφήνουν τους ΑμεΑ να κάνουν πορεία στο Μαξίμου (βίντεο & φωτο)


Μόνο λίγα μέτρα μπόρεσαν να προχωρήσουν ξεκινώντας την πορεία τους προς το Μέγαρο Μαξίμου τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Κλούβες των ΜΑΤ και ισχυρή αστυνομική δύναμη τους έκοψε τον δρόμο.

Τελικά άφησαν μόνο αντιπροσωπεία από 8 άτομα να συναντήσουν κυβερνητικό στέλεχος...




Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους: «Με αφορμή τις διαρκείς περικοπές στα πενιχρά επιδόματα, τις συντάξεις και τους μισθούς των αναπήρων και με αιτία τη διαρκή υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας, καλούμε όλους τους πολίτες, με αναπηρία ή μη, να συμπαρασταθούν και να συμμετάσχουν στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Έχοντας εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διαλόγου με την Κυβέρνηση, η κίνηση αυτή αποτελεί την αρχή δυναμικών κινητοποιήσεων, προκειμένου να προασπίσουμε τις ίδιες τις ζωές μας, που απειλούνται πλέον άμεσα και να περισώσουμε ότι απέμεινε από την αξιοπρέπειά μας». 
Εντύπωση προκάλεσε ένα πανό που αναφέρει: «Κύριε Σόιμπλε θα υπογράψουμε μνημόνιο και για τα καρότσια μας;»

Ανάμεσα στα αιτήματά τους είναι να μην πέσουν κατω απο 600 ευρώ οι συντάξεις αναπηρίας, να μην περικοπούν τα επιδόματα τους και να έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Παράλληλα ζητούν την επαναφορά των μισθών και συντάξεων στα ΑΜΕΑ στα επίπεδα προ περικοπών. 

"Οι συνέπειες αυτών των πολιτικών της κυβέρνησης ειναι οδυνηρές για τους ανάπηρους. Όσον αφορά στα περί εξαιρέσεων μας απο το μνημόνια αυτά ειναι τελείως υποκριτικά", δηλώνουν χαρακτηριστικα στο Newsit.gr τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom