Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Πήγε το πρωί τον εισαγγελέα η Σαββαΐδου,αλλά... δεν σκοπεύει να παραιτηθεί

«Δεν βλέπω η κυβέρνηση να επιδεικνύει την ίδια ευαισθησία για τους δύο υπουργούς της και τα πόθεν έσχες τους»

Αυτοπροσώπως εμφανίστηκε στο γραφείο του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, η γενική γραμματέας Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία αναμένεται να λάβει προθεσμία, για την υπόθεση που έχει κληθεί.

Η κ. Σαββαΐδου κλήθηκε από τους εισαγγελείς Γιάννη Δραγάτση
και Αγγελική Τριανταφύλλου, να δώσει εξηγήσεις, ως ύποπτη, για την τέλεση του κακουργήματος της απιστίας στην υπηρεσία.

Η δικογραφία που καλείται να αντικρούσει η γγ Εσόδων, αφορά απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο, ύψους 78 εκατ. ευρώ, που είχε επιβληθεί σε εταιρεία και το οποίο είχε επικυρωθεί από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

Με την απόφασή της αυτή, το πρόστιμο κατέστη μη απαιτητό καθώς "πάγωσε" επί 2,5 χρόνια.

Δεν σκοπεύει να παραιτηθεί η Σαββαΐδου

Σε μείζον θέμα για την κυβέρνηση ενόψει και της σημερινής έλευσης της τρόικας στην Αθήνα εξελίσσεται η προσπάθεια απομάκρυνσης της Γενικής Γραμματέως Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Σαββαΐδου δεν σχεδιάζει να παραιτηθεί, ενώ άτομα από το περιβάλλον της εκτιμούν ότι πίσω από τις πιέσεις που δέχεται τις τελευταίες ημέρες κρύβεται κυβερνητική μεθόδευση.

Διαστάσεις ανοιχτής σύγκρουσης παίρνει πλέον το θέμα με την παραίτηση που ζήτησε η κυβέρνηση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Όπως γράφει στα Νέα ο Γιώργος Παπαχρήστος η απαίτηση του ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτου να παραιτηθεί, με το αιτιολογικό ότι η κυβέρνηση «είναι ευαίσθητη σε θέματα ηθικής τάξεως» δεν γίνεται δεκτή από την κ. Σαββαΐδου.

Κι όπως γράφει χαρακτηριστικά «όχι μόνο γιατί δεν βλέπει το λόγο να το κάνει, αλλά και γιατί πίσω από αυτή την άκρως προσβλητική για την ίδια προσπάθεια διαβλέπει ότι υποκρύπτεται η πρόθεση της κυβέρνησης να την καταστήσει εκ προοιμίου ένοχο για ζητήματα για τα οποία δεν έχει καν κληθεί από τη δικαιοσύνη να εκθέσει τις απόψεις της».

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, όταν η κα Σαββαΐδου άκουσε το αίτημα του ΥΠΟΙΚ του απάντησε: «Δεν βλέπω η κυβέρνηση να επιδεικνύει την ίδια ευαισθησία για τους δύο υπουργούς της και τα πόθεν έσχες τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom