Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Επ' αόριστον απεργία στα φαρμακεία αν...
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας αύριο

Επ' αόριστον θα είναι η απεργία στα φαρμακεία, που κατά πάσα πιθανότητα θα αποφασιστεί μεθαύριο Σάββατο σε έκτκτη γενική συνέλευση, όπως προειδοποίησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κώστας Λουράντος.

Ο κ. Λουράντος είπε ότι οι φαρμακοποιοί είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω αν δεν δικαιωθούν.

"Θέλουν να υπάρχει μια απελευθέρωση, να μπορεί ο καθένας να ανοίγει φαρμακείο, παίρνοντας έναν φαρμακοποιό ως υπάλληλο, κατά τα συμφέροντά του. Αυτό το καθεστώς δεν υπάρχει στην Ευρώπη" επισημαίνει και προβλέπει ότι σε περίπτωση που αλλάξει το καθεστώς λειτουργίας, οι μεγάλες εταιρίες φαρμάκων θα ανοίξουν αλυσίδες φαρμακείων και θα πουλούν τα δικά τους φάρμακα.

"Δεν ποινικοποιούμε το κέρδος, αλλά από την άλλη μεριά το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό, δεν είναι εμπόρευμα" λέει ο κ. Λουράντος, υπογραμμίζοντας ότι αυτό δεν συμβαίνει σε καμία χώρα της Ευρώπης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΦΣ
ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Το ΔΣ του ΠΦΣ στην διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του ενημερώθηκε αιφνιδιαστικά για τις δηλώσεις του υπουργού κ. Σταθάκη σχετικά με τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό των φαρμακείων. Διέκοψε την συνεδρίαση και επειγόντως μετέβη σύσσωμο στο Υπουργείο Υγείας.

Στην συνάντηση με τον υπουργό υγείας διαπιστώθηκε ότι στην διαμορφούμενη πρόταση για την τελική διατύπωση της υπουργικής απόφασης καταλύεται πλήρως ο επιστημονικό ρόλος του φαρμακοποιού και ο επιστημονικός χαρακτήρας του φαρμακείου.

Μετά την συνάντηση το ΔΣ συνέχισε την συνεδρίαση του και αποφάσισε ομόφωνα :
1. Nα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στις 2.30 το μεσημέρι.
2. Να εισηγηθεί την πραγματοποίηση 24ωρων κυλιόμενων απεργιών στην έκτακτη ΓΣ που θα συγκληθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.

Τέλος το ΔΣ του ΠΦΣ καλεί τους προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας σε απεργιακή ετοιμότητα.
.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom