Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Χρέη ύψους 1,5 εκ. ευρώ του ATRINA κι όμως η ΔΕΗ δεν κόβει το ρεύμα!


Συνεχίζεται η ...πάγια στάση των ενοίκων του κτιριακού συγκροτήματος ATRINA, οι οποίοι δεν πληρώνουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς τη ΔΕΗ, οι οποίες έφτασαν στο τέλος Σεπτεμβρίου τα 1,507 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της επιχείρησης, «είναι φανερό
ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται το ότι στο κτίριο στεγάζονται υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και δεν πληρώνουν τις οφειλές τους ποντάροντας ότι η ΔΕΗ δεν θα προχωρήσει σε διακοπή της ηλεκτροδότησης».

Πάντως, σήμερα η ΔΕΗ προέβη σε αναστολή της διακοπής ηλεκτροδότησης, μετά από διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους υπουργούς, καθώς στο ATRINA στεγάζονται το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου του Υπουργείου Οικονομικών.

Οι δυο υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.Ωστόσο, εξαιτίας του γεγονότος ότι η ηλεκτροδότηση τους γίνεται από μια παροχή Μέσης Τάσης για όλο το κτίριο και για την οποία εκδίδεται ένας λογαριασμός, ακόμη και οι δικές τους καταβολές δεν φθάνουν στη ΔΕΗ για την εξόφληση των υποχρεώσεων τους.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση θα τερματιστεί οριστικά. Η ΔΕΗ προειδοποιεί ότι η επανασύνδεση έγινε για τελευταία φορά και θα ισχύσει ως την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015.

Εάν έως τότε η διαχείριση του ATRINA δεν φροντίσει να τακτοποιήσει τις οφειλές, η ΔΕΗ θα πάρει οριστικά μέτρα, που προβλέπονται από τον Κώδικα σε σχέση με την παροχή ηλεκτροδότησης.

Κι επειδή αυτή η κολόνια κρατάει χρόνια διαβάστε ΕΔΩ ένα ρεπορτάζ του Μαϊου 2015,όπου αναφέρεται όλο το ιστορικό της υπόθεσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom