Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Βόμβα στη FIFA: Παραιτήθηκε ο Μπλάτερ μόλις τρεις μέρες μετά την επανεκλογή του!


Την παραίτησή του από τη θέση του πρόεδρου της FIFA υπέβαλε ο Σεπ Μπλάτερ, τρεις μόλις ημέρες μετά την επανεκλογή του για πέμπτη φορά στην ηγεσία της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας. Ο Μπλάτερ συγκάλεσε έκτακτη διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου.

Ως γνωστόν τις πρώτες πρωινές ώρες της προηγούμενης
Τετάρτης η FIFA δέχθηκε ισχυρό πλήγμα  , λίγες μόνο ώρες πριν από τις εκλογές στην Παγκόσμια Ομοσπονδία για την ανάδειξη προέδρου.

Συγκεκριμένα το FBI σε συνεργασία με την ελβετική αστυνομία προχώρησε σε
 επιχείρηση "σκούπα" νωρίς το πρωί της Τετάρτης στη Ζυρίχη και συνέλαβε 14 υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA (νυν και πρώην) με τις κατηγορίες του εκβιασμού, της δωροδοκίας και του ξεπλύματος "μαύρου" χρήματος.

Μάλιστα ο Πλατινί είχε ζητήσε την παραίτηση του Μπλάτερ,ο οποίος τελικά κάτω από το βάρος του σκανδάλου που ξέσπασε παραιτήθηκε.

Είχε ζητήσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου, όπου μάλιστα δεν θα δεχόταν και ερωτήσεις

Η έκτακτη συνέντευξη Τύπου που συγκάλεσε, λίγες μόλις μέρες μετά την επανεκλογή του είχε βάλει άπαντες σε σκέψεις, ωστόσο κανείς δε μπορούσε να προβλέψει τι θα ανακοίνωνε ο Μπλάτερ.

Μάλιστα, ελάχιστοι ήταν οι δημοσιογράφοι που εμφανίστηκαν για να δώσουν το "παρών" στη συνέντευξη Τύπου, μην περιμένοντας μια τέτοια απόφαση από πλευράς του Ελβετού, τέως πλέον, προέδρου της FIFA.

Ο Μπλάτερ προχώρησε στις εξής δηλώσεις:

"Σκέφτηκα διεξοδικά σχετικά με την προεδρεία μου και τον ρόλο που έπαιξαν στην ζωή μου τα 40 χρόνια στην FIFA. Αγαπώ την FIFA περισσότερο από οτιδήποτε άλλο και θέλω μόνο το καλό της. Αποφάσισα να θέσω ξανά υποψηφιότητα για το καλό του ποδοσφαίρου. Ωστόσο η εντολή αυτή δεν φαίνεται να υποστηρίζεται από όλους. Γι' αυτό συγκαλώ μία έκτακτη σύσκεψη.

Θα συγκαλέσω έκτακτη συνεδρίαση για την αντικατάστασή μου ως Πρόεδρος. Δεν θα παραμείνω. Πλέον είμαι ελεύθερος από τους περιορισμούς μίας εκλογής. Θα είμαι σε θέση να εστιάσω σε βαθιές μεταρρυθμίσεις. Για πολλά χρόνια ζητούσαμε μεταρρυθμίσεις. Αλλά αυτές που έχουν γίνει δεν είναι επαρκείς."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom