Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

"Bόμβα" από τον Βαρουφάκη: Εξετάζουμε προσφυγή στο Eυρωπαϊκό Δικαστήριο - Ρήξη Μαξίμου - Βαρουφάκη γράφουν ΤΑ ΝΕΑ

Του καταλογίζουν συνειδητή υπονόμευση των διαπραγματεύσεων

Η Ελλάδα απειλεί να ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα κατά των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, για να εμποδίσει την αποπομπή της χώρας από το ευρώ και να σταματήσει την ασφυξία του τραπεζικού συστήματος, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

"Η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει χρήση όλων των νομίμων δικαιωμάτων της",
δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

"Παίρνουμε συμβουλές και σίγουρα θα εξετάσουμε μια προσφυγή στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων", δήλωσε στην Telegraph ο κ. Βαρουφάκης.

"Οι συνθήκες της ΕΕ δεν προβλέπουν την έξοδο από το ευρώ και αρνούμαστε να την αποδεχθούμε. Η συμμετοχή μας δεν είναι διαπραγματεύσιμη", είπε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η Ελλάδα έχει αρκετή ρευστότητα για να συνεχίσει έως το δημοψήφισμα, αλλά αναγνώρισε ότι οι έλεγχοι κεφαλαίων έκαναν τη ζωή δύσκολη για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Ρήξη Μαξίμου - Βαρουφάκη γράφουν ΤΑ ΝΕΑ

Ένα απίστευτο περιστατικό με καυγάδες και φωνές πρωτοφανείς για τα δεδομένα συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου, περιγράφεται το κρίσιμο βράδυ της Κυριακής λίγο πριν ξημερώσει για την Ελλάδα η ημέρα του capital control και των κλειστών τραπεζών. 

Στο στόχαστρο ο Γιάνης Βαρουφάκης που όπως περιγράφεται τέσσερις υπουργοί και τέσσερα στελέχη του Μαξίμου ζήτησαν την άμεση παραίτησή του.

Μάλιστα η ρήξη είναι τουλάχιστον οριακή καθώς όπως αναφέρεται τα κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης χρεώνουν ανοιχτά στον Γιάνη Βαρουφάκη πως “υπονόμευσε συνειδητά και βάσει σχεδιασμού τη διαπραγμάτευση”.

Όπως αναφέρει στο άρθρο του στην εφημερίδα “Τα Νέα” ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστου οι καταγγελίες κατά Βαρουφάκη προέρχονται από την κορυφή της κυβερνητικής ιεραρχίας καθώς μιλάμε για στελέχη της κυβέρνησης όπως ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης, οι υπουργοί Γιώργος Σταθάκης, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Ράνια Αντωνοπούλου, αλλά και ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σ. Σγιάς, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού Δ. Τζανακόπουλος, ο σύμβουλος για ευρωπαϊκά θέματα του Α. Τσίπρα, Δ. Παυλόπουλος και το μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας Γιώργος Χουλιαράκης.

Με αφορμή την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το capital control τα στελέχη της κυβέρνησης έλεγαν χαρακτηρσιτικά σύμφωνα με Τα Νέα πως “αυτό το πράγμα δεν μπορεί να εφαρμοστεί”.

Το... πράγμα είχε συνταχθεί από τον Γιάνη Βαρουφάκη και κάπου εκεί ξέσπασε καυγάς άνευ προηγουμένου με βαρύτατες καταγγελίες με αποτέλεσμα ο Α. Τσίπρας να διακόψει τη συνεδρίαση.
Μάλιστα ο Νίκος Παππάς σε υψηλότατους τόνους έλεγε χαρακτηριστικά για τον Γιάνη Βαρουφάκη “εγώ δεν κάθομαι ποτέ ξανά στο ίδιο δωμάτιο με αυτόν εδώ τον τύπο”.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε τελικά να συντάξει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου ο κ. Σαγιάς.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά και τη συμπεριφορά του στο τελευταίο Eurogroup έχασε τη στήριξη του Γ. Δραγασάκη, ενώ ο Γ. Σταθάκης τηλεφωνικά είπε στον Πρωθυπουργό ότι θα παραιτηθεί από την κυβέρνηση εάν μείνβει σε αυτή ο Γ. Βαρουφάκης. Σοβαρές ενστάσεις έθεσε και η Ράνια Αντωνοπούλου λέγοντας χαρακτηριστικά για τον Γιάνη Βαρουφάκη “τι κάνει αυτός”.

http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: