Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Ντάισελμπλουμ: "Με το δημοψήφισμα έκλεισαν μόνοι τους την πόρτα,το πρόγραμμα λήγει το βράδυ της Τρίτης"

Τσίπρας σε Μέρκελ και Ολάντ: Ό,τι και αν αποφασίσετε έχουμε ακόμα οξυγόνο
Κυβέρνηση:Τα πάντα γίνονται κ. Ντάισελμπλουμ...

- Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ
- Τους είπε πως ότι και να κάνουν δημοψήφισμα θα γίνει
- Βαρουφάκης: Αν ο λαός πει να υπογράψουμε, θα υπογράψουμε!
- Αναξιόπιστη η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ο Ντάισελμπλουμ
- Απορρίφθηκε η παράταση που ζήτησε η Ελλάδα
- Σόιμπλε: Η Ελλάδα τερμάτισε μονομερώς τις διαπραγματεύσεις


- Κυβέρνηση: Οι θεσμοί ήταν εκείνοι που έθεσαν το τελεσίγραφο
- Ο Ντράγκι δεν είδε Δραγασάκη και Τσακαλώτο - Περιμένει την απόφαση του Eurogroup
- Φινλανδός Υπουργός Οικονομικών: Δυστυχώς το Plan B γίνεται PLan A!
- Ντάισελμπλουμ για δημοψήφισμα : Είναι μια θλιβερή μέρα για την Ελλάδα
- Λαγκάρντ: Στόχος να αποκαταστήσουμε την σταθερότητα


Σκληρές δηλώσεις από τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Χαρακτήρισε αναξιόπιστη την ελληνική κυβέρνηση και τόνισε με νόημα ότι το πρόγραμμα λήγει την Τρίτη το βράδυ. Είπε ακόμα ότι το Eurogroup θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να πάρει αποφάσεις χωρίς την Ελλάδα!

Το ανακοινωθέν που εδκώσαμε είναι χωρίς την σύμφωνη γνώμη του έλληνα υπουργού Οικονομικών είπε ο κ. Ντάισεμπλουμ. Πρόσθεσε ΄ότι αμέσως μετά την συνέντευξη Τύπου θα ακολουθήσει μαι δεύτερη συνάντηση για τις επιπτώσεις από την ανακοίνωση. Είπε ότι η ελληνική πλευρά αποχώρησε από τις συζητήσεις χθες το βράδυ και πρόσθεσε ότι εξεπλάγην δυσάρεστα όταν άκουσε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για δημοψήφισμα.

Τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την αξιοπιστία της υπόσχεσης της ελληνικής κυβέρνησης για εφαρμογή του προγράμματος μετά από ένα "ΝΑΙ" παρά το γεγονός ότι ο Έλληνας υπουργός είπε πως το "ΝΑΙ"¨στο δημοψήφισμα θα σημαίνει ότι θα εφαρμόσουν άμεσα το πρόγραμμα. Χαρακτήρισε άδικο το δημοψήφισμα για τον ελληνικό λαό και υπογράμμισε πολλές φορές ότι οι θεσμοί έδειξαν ευελιξία.

Η πλήρης δήλωση του Eurogroup έχει ως εξής:

«Από τη συμφωνία της 20 Φεβρουαρίου του Eurogroup για την παράταση του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος, εντατικές διαπραγματεύσεις διεξήχθησαν μεταξύ Θεσμών και ελληνικών αρχών για να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση. Δεδομένου του παρατεταμένου αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις και την επείγουσα κατάσταση, οι Θεσμοί υπέβαλαν μια συνολική πρόταση που είχε προϋποθέσεις κάνοντας χρήση της ελαστικότητας.

Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα και την πλήρη στήριξη του Eurogroup, αυτή η πρόταση απορρίφθηκε από τις ελληνικές αρχές, διακόπτοντας μονομερώς τις διαπραγματεύσεις στις 26 Ιανουαρίου.

Το Eurogroup ακυρώνει τη χρηματοδοτική στήριξη προς την Ελλάδα των τελευταίων ετών. Το Eurogroup ήταν ανοιχτό ως την τελευταία στιγμή για να στηρίξει περαιτέρω τον ελληνικό λαό προς ένα συνεχές πρόγραμμα προσανατολισμένο στην ανάπτυξη.

Το Eurogroup λαμβάνει υπόψη του την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να θέσει την πρόταση σε δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου, δηλαδή μετά τη λήξη του υφιστάμενου προγράμματος. Η τρέχουσα χρηματοοικονομική βοήθεια με την Ελλάδα θα λήξει στις 30 Ιουνίου του 2015, καθώς επίσης όλες οι συμφωνίες που σχετίζονται με το τρέχον ελληνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τη μεταφορά από τις χώρες της ευρωζώνης των SMPs και των κερδών μέσω ΑNFA.

Οι αρχές της ευρωζώνης είναι έτοιμες να κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για να διασφαλίσουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην ευρωζώνη».

Κυβέρνηση για Eurogroup: Τα πάντα γίνονται κ. Ντάισελμπλουμ...

Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης στα όσα δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το Eurogroup ήταν να σταλεί ένα μήνυμα στον πρόεδρο του Συμβουλίου.
"Το Eurogroup δεν είναι θεσμός" διεμήνυσε κυβερνητικός παράγοντας λίγα λεπτά αφού είχαν τελειώσει οι δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ από τις Βρυξέλλες.

Μάλιστα, η ίδια πηγή έκανε και μια δήλωση... χρησμό, τονίζοντας πως "τα πάντα μπορούν να γίνουν".

Τσίπρας σε Μέρκελ και Ολάντ: Ό,τι και αν αποφασίσετε έχουμε ακόμα οξυγόνο
Ότι απόφαση και να πάρει το Eurogroup, ο ελληνικός λαός θα έχει οξυγόνο και την επόμενη εβδομάδα, θα επιβιώσει, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι "η δημοκρατία είναι υπέρτατη αξία στην Ελλάδα και το δημοψήφισμα θα γίνει ανεξάρτητα από την απόφαση του Eurogroup".-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom