Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

BBC ΤΩΡΑ: Η ΕΚΤ σταματάει τον ELA στις Ελληνικές τράπεζες - Αρχίζει η πιο κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ


Το πρωί της Κυριακής (12:00μ.μ.) θα κριθούν όλα για την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα της χώρας μας αφού θα γίνει η τηλεδιάσκεψη της ΕΚΤ για το αν θα χορηγηθεί επιπλέον ρευστότητα στην Ελλάδα.

Με την κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο και μόνο
χθες να φεύγουν από τα ΑΤΜ των τραπεζών σχεδόν 1 δισ σε καταθέσεις, η ΕΚΤ θα ανακοινώσει ποια θα είναι η στάση της απέναντι στην χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να γίνει και στην Αθήνα συνάντηση των τραπεζιτών με τον διοικητή της ΤτΕ προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση.

Ο προβληματισμός είναι μεγάλος αλλά όπως τονίζεται από όλες τις πλευρές πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία. Το σενάριο να μην ανοίξουν οι τράπεζες την Δευτέρα προληπτικά προκειμένου να μην υπάρξουν μαζικές εκροές καταθέσεων είναι στο τραπέζι αλλά τίποτα δεν είναι οριστικό.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να δοθεί εντολή από το υπουργείο Οικονομικών στην ΤτΕ σε συνεννόηση με την ΕΚΤ.

Επίσης, αν αποφασισθεί αυτό τότε την Κυριακή θα πρέπει να συνεδριάσουν και τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών για να λάβουν την εξουσιοδότηση να μην ανοίξουν οι τράπεζες.

BBC ΤΩΡΑ: Η ΕΚΤ σταματάει τον ELA στις Ελληνικές τράπεζες

Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναμένεται να απενεργοποιήσει την επείγουσα παροχή ρευστότητας (ELA) για τις ελληνικές τράπεζες κατά τη συνεδρίασή του αργότερα σήμερα, σύμφωνα με καλά τοποθετημένο πηγές.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το δημοσίευμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom