Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΤΩΡΑ "ΒΟΜΒΑ": Στο τραπέζι πρόταση για μείωση του χρέους

Και η Λαγκάρντ είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις αν και... απογοητευμένη
Ξαφνικός έρωτας για την Ελλάδα ή μας δουλεύουν ομαδικά;

Θα το δούμε κι αυτό; Ο δημοσιογράφος του Guardian, Ian Traynor, υποστηρίζει πως η Κομισιόν έριξε στο τραπέζι πρόταση για ελάφρυνση του χρέους!

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές!


Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης είχαν βρει... τοίχο, ειδικά μετά το "ναυάγιο" του χθεσινού Eurogroup, ωστόσο αν επαληθευτεί αυτό που υποστηρίζει ο δημοσιογράφος του Guardian, Ian Traynor, τότε θα πρόκειται για εντυπωσιακή ανατροπή των δεδομένων.

Χρέος. Μία λέξη "κλειδί" για την ελληνική κυβέρνηση, μία λέξη "αγκάθι" για τις διαπραγματεύσεις που ήδη μετρούν περίπου 5 μήνες.

Κι αυτό γιατί από την ελληνική πλευρά, μία σαφής αναφορά από την πλευρά των... απέναντι στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, αποτελούσε... προαπαιτούμενο για την επίτευξης της (οποιασδήποτε) συμφωνίας.

Άλλωστε, η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έχει συστήσει ξεχωριστές Επιτροπές στην Βουλή σχετικά με το χρέος, κάτι που αποδεικνύει ότι για την Αθήνα, το συγκεκριμένο ζήτημα είναι μείζονος σημασίας.


http://www.newsit.gr/

Λαγκάρντ: Είμαι απογοητευμένη – Παραμένουμε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις

Απογοητευμένη από τις εξελίξεις στην ελληνική κρίση δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σημειώνοντας πως το Ταμείο παραμένει ανοιχτό για διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Η Λαγκάρντ ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ για την τελευταίες εξελίξεις, μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων, την εξαγγελία Τσίπρα για δημοψήφισμα την άλλη Κυριακή και το θυελλώδες Eurogroup του Σαββάτου.

Στη δήλωσή της η Λαγκάρντ επαναλαμβάνει η θέση του ΔΝΤ πως η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Η δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ:

Ενημέρωσα το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες. Μοιράστηκα την απογοήτευσή του και υπογράμμισα τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να μιλάμε με τις ελληνικές αρχές.

Οι επόμενες μέρες θα είναι, σαφέστατα σημαντικές. Καλωσορίζω τις δηλώσεις του Eurogroup και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να γίνει χρήση όλων των διαθέσιμων μέσων για την διατήρηση της ακεραιότητας και της σταθερότητας στην Ευρωζώνη. Αυτές οι δηλώσεις υπογραμμίζουν ότι η ευρωζώνη σήμερα είναι σε ισχυρή θέση να ανταποκριθεί εγκαίρως και με αποτελεσματικότητα, όπως απαιτείται.

Το ΔΝΤ επίσης θα συνεχίσει να παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και άλλες χώρες της περιοχής και παραμένει έτοιμο να παράσχει κάθε βοήθεια όπου απαιτείται.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι χρειάζεται μια ισορροπημένη προσέγγιση για να βοηθήσουμε στην αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας και ανάπτυξης στην Ελλάδα, με τις κατάλληλες δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που θα υποστηρίζονται από τα κατάλληλα μέτρα χρηματοδότησης και βιωσιμότητας του χρέους. Το ΔΝΤ είναι προετοιμασμένο να συνεχίσει να διεκδικεί την προσέγγιση με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom