Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Στο διάβολο μια τέτοια Ευρώπη!


του Αλέκου Ανδρικάκη

Ώστε έτσι, λοιπόν. Η αντίληψη της "σύγχρονης" Ευρώπης είναι ότι εκείνοι που κατέχουν τον πλούτο, δεν πρέπει να πληρώνουν. Αλλά πρέπει να πληρώνουν οι συνταξιούχοι των 500 ευρώ, οι εργαζόμενοι χωρίς ασφάλιση, οι άνεργοι, οι κοινωνίες.

Δεν πρέπει να φορολογείται ο τζόγος, αλλά η μικρή, πλέον, αξίας
ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων, το ηλεκτρικό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης να φορολογούνται πάνω από τα είδη πολυτελείας, αλλά ακόμα και ο τουρισμός, ο μοναδικός τρόπος που σήμερα έχει η χώρα τη δυνατότητα να φέρει έσοδα.

Προτάσεις αίματος και θανάτου, με άλλα λόγια, τις οποίες ο Σόιμπλε - είναι βέβαιο ότι αν υπήρχε στην εποχή του Χίτλερ θα ήταν το δεξί του χέρι...- αλλά και πολλοί άλλοι υποτακτικοί του στα ευρωπαϊκά όργανα τις βρήκαν... "πολύ υποχωρητικές" έναντι της Ελλάδας!

Για δέστε Ευρωπαίους, που νομίζουν ότι η δική τους ζωή είναι ανώτερη από εμάς των υπολοίπων, ειδικά των Ελλήνων!

Για δέστε Ευρωπαίους, που θεωρούν ότι ο πλούτος των λίγων αξίζει περισσότερο από τις κοινωνίες και τις χώρες, όχι βεβαίως τις δικές τους, αλλά εκείνες που θεωρούν ότι κατοικούνται από ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας.

Αυτή είναι λοιπόν οι Ευρώπη για την οποία θυσιάστηκαν τόσα χρόνια οι Έλληνες;
Αυτή είναι η Ευρώπη για την οποία ζητούν νέες ανθρωποθυσίες, τις οποίες σιγοντάρουν οι ντόπιοι πρόθυμοι;

Η Ευρώπη του πλούτου των ολίγων, της κυριαρχίας του χρήματος επί των δικαιωμάτων και της ύπαρξης των πιο φτωχών λαών, των πιο φτωχών χωρών.

Αυτή λοιπόν είναι η Ευρώπη; Του μίσους, της εκδίκησης (για κάποιο λόγο), του αίματος. Της κατάργησης της εθνικής ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης των λαών;

Μα αυτή την Ευρώπη ονειρεύτηκαν οι ιδρυτές της, αυτή την Ευρώπη υποστηρίζουν σε μεγάλο ποσοστό οι Έλληνες;

Αυτή την Ευρώπη που μοιάζει πολύ με τα όνειρα της χιτλερικής Γερμανίας;
Μόνο το όπλο αλλάζει, αφού σφαίρες και μπόμπες είναι πλέον το χρήμα. Αλλά οι συνέπειες ίδιες: ανθρωποθυσίες, γενοκτονία. Ανθρώπινο αίμα...

Όχι, δεν μπορεί να λένε κάποιοι, "ευρώ με κάθε θυσία", όταν θυσία είναι μια χώρα και οι άνθρωποί της.

Οι άνθρωποι θυσιάζονται για την πατρίδα, για την ελευθερία, για τη δημοκρατία, για τα παιδιά τους. Όχι για τον Σόιμπλε!

Μια τέτοια Ευρώπη άραγε θέλουν οι Ευρωπαϊκοί λαοί;
Δεν μπορεί να διαρκέσει πολύ αυτό. Δεν μπορεί να δεχτούμε να χτίζουν μια Ευρώπη με το αίμα των ανθρώπων, με την πείνα και τη δυστυχία των κοινωνιών. Μια αυταρχική, μεσαιωνική αυτοκρατορία έχουν χτίσει.

Θα πέσει, φυσικά, όπως έπεσαν πολύ λαμπρότερα και ισχυρότερα οικοδομήματα που επιχειρήθηκαν στο παρελθόν. Γιατί κάθε αυτοκρατορία έχει και το ιστορικό της τέλος. Που έρχεται όταν λαοί, κοινωνίες, άνθρωποι, θελήσουν να σπάσουν τα δεσμά τους, αφού δεν τους έμεινε κάτι άλλο στα χέρια.

Συμπεριφέρονται όλοι αυτοί οι Σόιμπλε, Μέρκελ, Γιουνκέρ και άλλοι υποτακτικοί τους, σα να έχουν την αιώνια εξουσία. Δεν διάβασαν ιστορία, δεν έμαθαν το τέλος των αντίστοιχων προκατόχων "αυτοκρατόρων", ειδικά στα σκοτεινά χρόνια;

Ε, όχι λοιπόν!
Δεν θέλω μια τέτοια Ευρώπη που δεν υπολογίζει τον Άνθρωπο, τις ανάγκες του, τη Δημοκρατία, την ελευθερία ενός λαού κι ενός κράτους.

Οι λυκάνθρωποι και τα τέρατα πλάστηκαν από τη φαντασία των φοβισμένων ανθρώπων. Γιατί να τους δεχτούμε στις πραγματικές ζωές μας; Άλλωστε, όταν το τέρας σε απειλεί, το σκοτώνεις.

Τί να συμφωνήσουμε με αυτούς; Το πόσο ακριβά ή φτηνά θα θάψουμε τα παιδιά και την πατρίδα μας;

Στο διάβολο μια τέτοια Ευρώπη!
http://www.candianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom