Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Κυβέρνηση: Ο Γιούνκερ είναι ψεύτης!

Μαξίμου: Είμαστε ανοιχτοί στην επανάληψη των διαπραγματεύσεων

Το πρώτο σχόλιο-απάντηση για στα όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την Ελλάδα ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλώντ Γιούνκερ, έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Σε άκρως ειρωνικούς τόνους ο κ. Σακελλαρίδης είπε:

«Απαραίτητο στοιχείο ως ένδειξη καλής πίστης και αξιοπιστίας σε μια διαπραγμάτευση είναι η ειλικρίνεια».

Μαξίμου: Είμαστε ανοιχτοί στην επανάληψη των διαπραγματεύσεων
Η ελληνική κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προτάσεις και στην επανάληψη των διαπραγματεύσεων ωστόσο καμία πρόταση δεν της έχει υποβληθεί , αναφέρουν πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τις δηλώσεις της καγκελαρίου Μέρκελ, τονίζουν ότι η προσπάθεια επίρριψης των ευθυνών στην ελληνική κυβέρνηση δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα.

Yπό αυτό το πρίσμα, οι ίδιες πηγές παραπέμπουν ιδιαίτερα στην δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που ζήτησε περισσότερη ειλικρίνεια, απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Γιούνκερ, ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται εντατικά για το δημοψήφισμα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δώσει συνέντευξη απόψε στις 10μμ στην ΕΡΤ και να απαντήσει στα θέματα που έχουν θέσει ξένοι ηγέτες , να αποσαφηνίσει τις ελληνικές θέσεις και να αναφερθεί σε όλα τα θέματα των τελευταίων 24ωρων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί Σύνοδος Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης, κάτι που χθες θεωρούνταν σχεδόν βέβαιο. Η κυβέρνηση θα ήταν θετική σε μια Σύνοδο προκειμένου να αποσαφηνιστούν κάποια πράγματα σχετικά με τις προτάσεις που έγιναν και τις θέσεις κάθε πλευράς, ωστόσο , οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον δεν είναι στην ατζέντα του προέδρου του Ευρωπαικού Συμβουλίου Ντ. Τουσκ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα.

Παράλληλα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, δεκάδες στελέχη του οργανωτικού τομέα και του τομέα επικοινωνίας ετοιμάζονται πυρετωδώς με ολοήμερες συσκέψεις, για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Από την Πέμπτη το σύνολο του στελεχικού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ , βουλευτές και υπουργοί, αναμένεται να κινητοποιηθούν υπέρ του όχι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός προβλέπεται να μιλήσει την Παρασκευή σε συγκέντρωση στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: