Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Ο κόσμος καίγεται και στη Βουλή γίνεται της... Ζωής! - Άγρια κόντρα με τον Μεϊμαράκη (βίντεο)

"Να φέρουν χειροπόδαρα τον Στουρνάρα και ο Φρούραρχος να τον μαστιγώνει"!

Νέα αντιπαράθεση στις επιτροπές της Βουλής με πρωταγωνίστρια την Πρόεδρο, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία καταφέρθηκε εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την "αδειάζουν", απίστευτοι διάλογοι με Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνέχισε την κόντρα της με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή την άρνηση του τελευταίου να παραστεί στις επιτροπές της Βουλής στις οποίες η Πρόεδρος τον είχε καλέσει.

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα μία ακόμη "έκρηξη" της Προέδρου της Βουλής, η οποία μεταξύ άλλων στην επιτροπή ΔΕΚΟ τόνισε μεταξύ άλλων:

"Ο κ. Στουρνάρας με συντριπτική πλειοψηφία της Επιτροπής ΔΕΚΟ είχε κληθεί με την ιδιότητα του υπογράψαντος του άκυρου συμβιβασμού Siemens. Εκλήθη με την ιδιότητα πρώην υπ. Οικονομικών. Με την άρνησή του καταστρατήγησε την απόφαση της Επιτροπής. Τα πράγματα για την Επιτροπή ΔΕΚΟ είναι ακόμη χειρότερα. Εκλήθη με την σημερινή του ιδιότητα και ο μόνος λόγος να μην έρθει θα ήταν να είχε κληθεί εσπευσμένα…

Αυτό που όφειλε, εκτός του ότι δεν ήρθε να υποβάλλει έκθεση – να είναι στη διάθεση της Επιτροπής και μάλιστα όχι να περίμενε να τον καλέσουμε εμείς αλλά μόνος του.Επικαλούμενος υποχρεώσεις που δεν εξειδικεύονται και δεν μπορούν να καταλαμβάνουν όλες τις ημέρες συλλήβδην μέχρι τις 6 Ιουλίου".

Η Πρόεδρος της Βουλής συνέχισε αναφερόμενη στον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος λέγοντας πως κρατά "μια στάση που στοιχειοθετεί και παραβίαση των καθηκόντων του με την σημερινή του ιδιότητα".

Τέλος, τόνισε πως "τα συμπεράσματα αποτελούν ύποπτη στάση σε αυτή την πάρα πολύ κρίσιμη συγκυρία".

Σε εκείνο το σημείο αντέδρασε έντονα ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να του απαντά: "Κύριε Γρηγοράκο είναι αντιληπτή η ανησυχία σας...".

Άγρια κόντρα με Μεϊμαράκη - "Άδειασμα" από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!


Ωστόσο, η αντιπαράθεση δεν έμεινε εκεί, αφού η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαπληκτίστηκε και με τον προκάτοχό της στην προεδρία της Βουλής και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελο Μεϊμαράκη. 

Οι διάλογοι μεταξύ των δύο είναι χαρακτηριστικοί:

Ευ. Μεϊμαράκης: Εγώ ενημερώθηκα πως και η κυβέρνηση το παρέλαβε με στικάκι και δεν διαμαρτυρήθηκε… Χειροπόδαρα να έρθει! Τολμάει να ταπεινώνει την ΠτΒ; Και ο Φρούραρχος από πίσω να τον μαστιγώνει!

Ζ. κωνσταντοπούλου: Κάποιοι αγωνιούν και υπονομεύουν τη θέση μου

Ευ. Μεϊμαράκης: Τολμά να κάνει τέτοια πράγματα; Να πάει λέει στο Δ.Σ. της ΕΚΤ; Εγώ είμαι μαζί σας. Και σας λέω, χειροπόδαρα!
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Δεν καλέσατε ποτέ, ούτε μια φορά διοικητή της ΤτΕ.

Ευ. Μεϊμαράκης: Δεν το ζήτησε η αντιπολίτευση.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Δεν σας έδωσα τον λόγο

Ευ. Μεϊμαράκης: Τον δώσατε.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Θέλετε να αποχωρήσετε…

Ευ. Μεϊμαράκης: Βεβαίως. Είπατε 12 θα ξεκινήσουμε και ήρθατε μετά 1… Ο κ. Στουρνάρας να έρθει σιδηροδέσμιος και να τον γράψει η κάμερα. Και ο φρούραρχος από πίσω να τον δέρνει με μαστίγιο!



Ένταση δημιουργήθηκε και μεταξύ του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου και της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου

Ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου και της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, όσον αφορά την άποψη του βουλευτή για το σε αν η κλήση του Γιάννη Στουρνάρα στην Επιτροπή ΔΕΚΟ θα προσφέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

«Είναι να διερωτάται κανείς τι ρόλο παίζετε, όταν υπάρχει ένα πόρισμα το οποίο αποφαίνεται ότι το χρέος είναι στο σύνολό του επονείδιστο, παράνομο, μη νόμιμο και αθέμιτο εσείς λέτε ότι είναι για τα σκουπίδια», απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου προκαλώντας την έκρηξη του κ. Καραθανασόπουλου.

«Ο ρόλος που παίζει το ΚΚΕ είναι αδιαπραγμάτευτος», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, ενώ ακολούθησε έντονος διάολογος.

Δείτε το απόσπασμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom