Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

Ο «άγιος» διευθυντής τράπεζας που ανέλυε το Grexit και μοίραζε 20ευρα στους φτωχούς


Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης

Χίλια πρόσωπα είχε ο διευθυντής υποκαταστήματος τράπεζας στη Μάνδρα που συνελήφθη για απάτη σε βάρος πελατών του ύψους 1.200.000 ευρώ.

Πρόκειται για τον 49χρονο, ο οποίος έπεισε τέσσερα άτομα να βάλουν τα χρήματα σε «επενδυτικό πρόγραμμα» για το οποίο γνώριζε μόνο ο ίδιος με σκοπό να τα σώσουν σε περίπτωση χρεοκοπίας.

Στην τοπική κοινωνία της Μάνδρας ο διευθυντής ήταν γνωστός με το προσωνύμιο «άγιος». Έτσι τον αποκαλούσαν φίλοι και γνωστοί γιατί τους προσέφερε οδηγίες και συμβουλές για τις καταθέσεις τους προκειμένου να αποφύγουν το «κούρεμά» λόγω… Grexit.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μοίραζε 20ευρα στους φτωχούς της περιοχής και συμβούλευε τον κόσμο για το πώς θα σώσει τα λεφτά του τοποθετώντας τα σε 10ετές ασφαλιστικό επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο θα τα έκανε «αόρατα» και ανέγγιχτα στο ενδεχόμενο «κουρέματος».

Στη συνέχεια, εκταμίευσε τμηματικά τα χρήματά τους με παραστατικά ανάληψης που υπέγραφε για λογαριασμό τους. Τα περισσότερα από τα χρήματα τα έπαιζε στο καζίνο του Λουτρακίου, όπου χαρακτηριστικά όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, έβγαζε μια μαύρη τσάντα και άφηνε με τις… χούφτες τα χρήματα πάνω στην πράσινη τσόχα.

Ο 49χρονος, σύμφωνα με κάποιες καταθέσεις που έχει πάρει η Ασφάλεια παρουσιαζόταν και ως «διπλός πράκτορας» της… ΕΥΠ και της SHSH (Αλβανική μυστική υπηρεσία). Έδειχνε μάλιστα μία ταυτότητα η οποία στη μία πλευρά είχε τα στοιχεία και την φωτογραφία του μαζί με την ένδειξη «Αλβανικό Κέντρο Μελέτης και Αγώνα κατά της Τρομοκρατίας και του Οργανωμένου Εγκλήματος» και στην άλλη πλευρά την ελληνική και την αλβανική σημαία.

Ένας μηχανολόγος-μηχανικός, εργολήπτης δημόσιων έργων έδωσε 742.000 ευρώ στον 49χρονο διευθυντή της τράπεζας, ενώ τα τρία μέλη μιας οικογένειας, που διατηρούν φούρνους και κρεοπωλείο στην περιοχή, έδωσαν τμηματικά 485.000 ευρώ.

Το «παραμύθι» είχε ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2013 και εξελισσόταν έως τον Δεκέμβριο του 2014. «Μας έσωσες» έλεγαν μέχρι πρότινος τα θύματα στον 49χρονο και συνεχώς τον καλούσαν στα σπίτια τους για να φάνε… λαγό, σφυρίδες και άλλα πολυτελή εδέσματα, μέρος των οποίων του έδιναν να πάρει και για το σπίτι του.

«Τα θύματα ήταν φίλοι του. Πιο πολύ πήγαινε στα σπίτια τους παρά στο δικό του» δηλώνουν αξιωματικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που ασχολήθηκαν με την υπόθεση.

Η αποκάλυψη της δράσης του φαίνεται να ήρθε την περασμένη Πέμπτη, εξαιτίας της φημολογίας των… capital control και από τις υποψίες των τεσσάρων που κατευθύνθηκαν στην τράπεζα προκειμένου να ρωτήσουν τον διευθυντή-φίλο τους για την τύχη των χρημάτων τους.

Εκείνος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, επικαλέστηκε πρόβλημα στο σύστημα της τράπεζας και ανέβαλε την «ενημέρωσή» τους. Την επόμενη μέρα οι τέσσερις καταθέτες-θύματα ήταν αποφασισμένοι για «καυγά» και τον έστησαν μέσα στην τράπεζα με στόχο τον διευθυντή, που και πάλι δεν τους ενημέρωνε, με αποτέλεσμα να κληθεί η Άμεση Δράση και ουσιαστικά να αποκαλυφθεί η δράση του.

Ο 49χρονος δεν αποδέχεται τις κατηγορίες και σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., υποστηρίζει πως «τα λεφτά τα έχουν πάρει οι ίδιοι και δεν ξέρουν που τα χάλασαν». Από την πλευρά της η τράπεζα φαίνεται να αποδέχεται την μεταφορά χρηματικών ποσών από τους λογαριασμούς των θυμάτων, χωρίς ακόμη να μπορεί να διαπιστώσει με γραφολογική εξέταση τις υπογραφές στα παραστατικά των αναλήψεων.
http://www.huffingtonpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: