Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Φωτορεπορτάζ από την παρουσίαση του βιβλίου της Ρίκης Ματαλλιωτάκη "Η Σμυρνιά"


Χτες το βράδυ στο χώρο εκδηλώσεων των εκδόσεων Οστρια,στην οδό Τζώρτζ 20 στην πλατεία Κάνιγγος,έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Κρητικιάς συγγραφέως,δημοσιογράφου και μπλόγκερ Ρίκης Ματαλλιωτάκη,"Η Σμυρνιά".

Πρόκειται για την πραγματική ιστορία της Σμυρνιάς Αντιγόνης και του
συζύγου της,που τους γνώρισε η συγγραφέας προς το τέλος της ζωής τους και της έκαναν τόση εντύπωση οι προσωπικότητές τους και οι ιστορίες τους, που αποφάσισε να τις αποτυπώσει στο χαρτί.

Η Αντιγόνη ήταν μια γυναίκα πολύ δυναμική, πολύ έξυπνη κι αφάνταστα μπροστά από την εποχή της, καθώς και ο άντρα της, που ως γιατρός υπήρξε το στήριγμα μιας ολόκληρης περιφέρειας σε δύσκολους καιρούς.

Η φράση της ηρωίδας:"Η Ελλάδα κόρη μου είναι η χώρα που γεννά μεγάλους ήρωες και μεγάλους προδότες!" στιγμάτισε τη συγγραφέα Ρίκη Ματαλλιωτάκη κι έγινε το έναυσμα για να ξορκίσει μέσα της τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα, τις κατασχέσεις, τις καθημερινές, ανούσιες πολιτικές δηλώσεις, τις καθημερινές αυτοκτονίες, την εγκληματικότητα, τις δολοφονίες… κι όλα όσα τέλος πάντων έφεραν στη ζωή μας εκείνοι που μας πούλησαν.

Στον όμορφο χώρο των εκδόσεων Οστρια απολαύσαμε μια πληρέστατη παρουσίαση,την οποία έκανε η φίλη της συγγραφέως,εκπαιδευτικός και ποιήτρια κυρία Μαίρη Γραμματικάκη.

Για το βιβλίο μίλησαν οι συγγραφείς κυρία Μαίρη Γκαζιάνη και κύριος Στέλιος Στυλιανού,ενώ στο θεατρολόγιο συμμετείχαν η κυρία Γραμματικακή και ο ηθοποιός και ποιητής κύριος Χάρης Μαραμενίδης.Εξαιρετική μουσική παρέμβαση με Σμυρνέικα τραγούδια από την τραγουδίστρια-ακορντεονίστρια Μερόπη Βλαχογιάννη και από τον τραγουδιστή-ηθοποιό Δημήτρη Σαμαρτζή.



Εντυπωσιακό ήταν και το βίντεο με το οποίο ο Εκδότης,κύριος Γιάννης Κοτσαφόπουλος,άνοιξε την εκδήλωση και όπως μας ενημέρωσε είναι το πρώτο των εκδόσεων Οστρια για παρουσίαση βιβλίου.

Δείτε σχεδόν ολόκληρη την παρουσίαση:












Καλοτάξιδο Ρίκη μου!

2 σχόλια:

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Καλοτάξιδο!!!
Να είσαι καλά για την αποτύπωση!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αντιγόνη μου ήθελα πάρα πολύ να παραβρεθώ και στη δική σου παρουσίαση,αλλά δυστυχώς... "άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων άλλα δε θεός κελεύει"!

Καλοτάξιδο να 'ναι και το δικό σου βιβλίο και να 'σαι και συ καλά να γράψεις κι άλλα κι ας μην είσαι... συγγραφέας!

Read more: Go to TOP and Bottom