Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Λεπτό προς λεπτό η ομιλία του Τσίπρα στη Βουλή (βίντεο)


Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την άρνηση των προτάσεων των δανειστών, κατά την ομιλία του στη Βουλή,κάλεσε ευθέως τα κόμματα της αντιπολίτευσης, να πάρουν θέση, ως προς τις συνομιλίες Αθήνας – δανειστών και να δηλώσουν ξεκάθαρα αν στηρίζουν την κυβερνητική προσπάθεια την κρίσιμη αυτή στιγμή της διαπραγμάτευσης. Πολλές φορές ο λόγος του είχε προεκλογικό χαρακτήρα,με κόκκινες γραμμές και υποσχέσεις...

Η συνεδρίαση αν και ήταν προγραμματισμένη για τις 18:30 ξεκίνησε στις 19:12. Η πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε για την διαδικασία σύγκλησης της Ολομέλειας της Βουλής, προς ενημέρωση του σώματος, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, σύμφωνα με το άρθρο 142α. "Εγγύηση δημοκρατίας και διαφάνειας αποτελεί η χρήση του άρθρου αυτού" σύμφωνα με την πρόεδρο της Βουλής,η οποία έδωσε διπλάσιο από τον προβλεπόμενο χρόνο στους ομιλητές.

19:16
Στο βήμα της βουλής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

19:18
"Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα από τον ελληνικό λαό, για λογαριασμό του διαπραγματευόμαστε" ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός αναπτύσσοντας τους λόγους που επέβαλλαν τη σύγκλιση της σημερινής συνεδρίασης.

19:23
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην διάθεση για συμβιβασμό που επέδειξε η ελληνική κυβέρνηση, απόδειξη της οποίας αποτέλεσε η πρόταση που κατέθεσε, η οποία είναι και η μόνη ρεαλιστική. Βασικό χαρακτηριστικό της είναι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και προϋπόθεση της είναι να υπάρξει μια ενιαία και συνολική λύση για την Ελλάδα.

19:29
Βασικό ζήτημα είναι να έχουμε λύση στο πρόβλημα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους ώστε η ελληνική οικονομία να είναι ασφαλής για τις αγορές και τους επενδυτές. Χωρίς τη διευθέτηση του, δε θα ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο της αβεβαιότητας και το βάδισμα σε τεντωμένο σχοινί. Ο εθνικός στόχος για μια συμφωνία πρέπει να έχει ως μέγιστο κριτήριο την οικονομική της βιωσιμότητα.

19:34
"Θέλω σήμερα, να ακούσω τη γνώμη της αντιπολίτευσης, με αίσθημα πατριωτικής ευθύνης αν μας καλείται να αποδεχθούμε με την πρόταση των θεσμών, ή αν συντάσσεστε εναντίον." με αυτά τα λόγια ο πρωθυπουργός κάλεσε την αντιπολίτευση να πάρει θέση, αν αποδέχεται ή απορρίπτει τη συμφωνία που προτείνουν οι δανειστές που όπως χαρακτήρισε θέλει να πιστεύει ότι είναι ένα "διαπραγματευτικό τρικ" που θα αποσυρθεί.

"Κακή στιγμή" για την Ευρώπη, οι προτάσεις των θεσμών δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζοντας, νωρίτερα, την δυσάρεστα εκπλήξη του από την εισήγηση των θεσμών που του παρέδωσε ο κ. Γιούνκερ καθώς δε λάμβανε υπόψιν το κοινό έδαφος της επί τρίμηνο διαπραγμάτευσης στο Brussels Group. Την έκρινε μάλιστα ως μη ρεαλιστική.

19:38
"Τώρα είμαστε περισσότερο κοντά παρά ποτέ σε συμφωνία" εκτίμησε ο πρωθυπουργός, καθώς όπως είπε η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν στέκεται με αδιαφορία προς την Ευρώπη, αλλά κυρίως "γιατί αντέξαμε παρά τις δυσκολίες να διαπραγματευόμαστε όρθιοι και με ασφάλεια για τον ελληνικό λαό, παρά τις δυσκολίες".

Δεν χρειάζεται δημοσκόπηση για να αφουγκραστούμε το αίτημα της ελληνικής κοινωνίας να μην υποκύψουμε στους εκβιασμούς.

19:41
Ο πρωθυπουργός έθεσε τους 6 βασικούς άξονες που συνιστούν την στρατηγική επιδίωξη της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις είναι:
α) τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα που έχουν γίνει ήδη αποδεκτά,
β) απομείωση του χρέους
γ) προστασία των συντάξεων και του πραγματικού μισθού
δ) αναδιανομή εισοδημάτων προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας
ε) επαναφορά των ΣΣΕ και αντιστροφή της πορείας των εργασιακών σχέσεων
στ) επενδυτικό πρόγραμμα για την ελληνική οικονομία.

Δείτε το βίντεο:


Στη συνέχεια στο βήμα της Βουλής ανέβηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης,ο Αντώνης Σαμαράς,ο οποίος τα 'χωσε στον Τσίπρα,κινδυνολόγησε δεόντως,ενώ δήλωσε πως δεν φοβάται τις εκλογές,αλλά αυτή την ώρα δεν συμφέρουν τη χώρα...

Επίσης τόνισε ότι ο κόσμος θέλει συμφωνία και παραμονή στο ευρώ.ενώ δεν ξεκαθάρισε αν ο ίδιος θα στηρίξει τυχόν συμφωνία,η οποία όπως είπε θα είναι πολύ χειρότερη από το mail Χαρδούβελη!

Η αξιοπιστία της χώρας και η ανάκαμψη θα επιστρέψουν στη χώρα κι αυτό το εγγυάται ο ίδιος και η Νέα Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom